Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils koncertzālē Latvija uzstāsies amerikāņu mūziķis Ilajs Kešlers

29. februārī Ventspilī, koncertzālē Latvija šī gada pirmo laikmetīgās autormūzikas cikla Ma koncertu sniegs pazīstamais amerikāņu perkusionists, komponists un mākslinieks Ilajs Kešlers (Eli Keszler), informēja koncertzāles pārstāvji.

Ilajs Kešlers ir Ņujorkas Īstvilidžā (East Village) dzīvojošs mākslinieks. Ņujorkietis, pilsētnieks caur un cauri. Arī mūzikā, kur viņš citu vidū izceļas ar savdabīgu, sarežģītu un pat nedaudz juceklīgu bungošanas stilu. Muzicēšanu uz sev tuvā akustiskā instrumenta, kā arī Kešlera kompozīcijas papildina pilsētas trokšņi vai to imitācija. Talkā tiek ņemti gan tā dēvētie lauka ieraksti (no angļu val. field recordings) pilsētvidē, gan izmantotas, piemēram, klavieru stīgas un dažādi mehānismi, lai klausītāju aizvestu tur, kur savā mūzikā atrodas pats Ilajs – lielpilsētā, vienā no dzīvelīgākajām vietām uz planētas, "vārāmkatlā", kur saplūst pasaule. Ilaja Kešlera uzstāšanos kāds kritiķis trāpīgi nodēvējis par nesastingušu jeb nemirušu arhitektūru, tā mazliet rotaļīgi apspēlējot Gētes daudz citēto izteikumu. Šo mākslinieka radīto "nesastingušo arhitektūru" iedvesmojušas frīdžezam raksturīgās improvizācijas, harcore punk un eksperimentālā trokšņu mūzika. Kešlera perkusiju spēles tehniku visbiežāk raksturo eptiteti "ātra un abrazīva".

Ilaja Kešlera mūzika, instalācijas un vizuālās mākslas darbi ir prezentēti Vitnija muzejā, Linkolna centrā un Modernās mākslas muzējā (MoMA) Ņujorkā, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) Lista vizuālo mākslu centrā, Viktorijas un Alberta muzejos un Bārbikana centrā Londonā, kā arī daudzās citās nozīmīgās kultūras, mūzikas un mākslas telpās. Paralēli izstādēm un dzīvajām performancēm mākslinieka solo ierakstus izdod tādas pazīstamas ierakstu kompānijas kā Shelter Press, PAN un citas.

Ilajs Kešlers radījis skaņdarbus Islandes simfoniskajam orķestrim, International Contemporary Ensemble jeb ICE, Bruklinas stīgu orķestrim un apvienībai So Percussion. Mākslinieka radošo biogrāfiju veido sadarbība ar pazīstamiem mūziķiem un apvienībām Oneohtrix Point Never, Lorela Heilo (Laurel Halo), Kevins Bīzlijs (Kevin Beasley), Rašads Bekers (Rashad Becker) un Deivids Grabss (David Grubbs).

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā. Pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 8 eiro. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja