Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kino Rīga būs skatāms operas „Jevgeņijs Oņegins” iestudējums Dmitrija Čerņakova režijā

Otrdien, 2. novembrī plkst. 19 kino „Rīga” uz lielā ekrāna būs skatāms Krievijas Lielā teātra trupas iestudējums Parīzes operā —  P.Čaikovska opera „Jevgeņijs Oņegins”, informēja kinoteātra mārketinga menedžere Olga Savina.

Iestudējuma režisors un scenogrāfs Dmitrijs Čerņakovs ir viens no savdabīgākajiem Krievijas operas režisoriem. Viņš ir vairākkārtējs savas zemes nacionālās teātra prēmijas Zelta Maska laureāts un ir pieprasīts arī Eiropas labākajos operteātros.

„Dmitrija Čerņakova iestudējums ir neparasti spēcīgs un inteliģents, kaut vai veidā, kā pasniegts emocionālais trieciens,” par šo iestudējumu raksta “Le Figaro”. „Čerņakovs, kurš pazīstams kā jaunatklājējs, šajā iestudējumā atklājis apbrīnojamu veidu, kā saglabāt klasisko tradīciju un vienlaikus izaicināt konvencijas,” vērtē “Journal de Dimanche”. Ar D. Čerņakova iestudējumu “Jevgeņijs Oņegins” Lielais teātris ir viesojies arī Rīgā, viesizrādēs Latvijas Nacionālajā operā.

Opera „Jevgeņijs Oņegins” balstīta uz Aleksandra Puškina romānu dzejā, kura titulvaronim, egocentriskajam Jevgeņijam Oņeginam nākas nožēlot savu vieglprātīgo atteikšanos no jaunas sievietes mīlestības un neapdomīgi izraisīto liktenīgo dueli ar savu labāko draugu Ļenski.

Tatjanas lomā redzēsim Latvijā labi pazīstamo soprānu, biežu viessolisti mūsu Operas teātrī, Tatjanu Monogarovu, kuras balss un izskats, kas atgādina renesanses laika gleznas, ir gluži kā dabas dāvāts romantisko varoņu atveidošanai. Oņegina lomā – šobrīd viens no pasaulē pieprasītākajiem poļu baritoniem Mariušs Kviečeņs, kuru bieži var dzirdēt arī Ņujorkas Metropolitēna operas iestudējumos. Izrādes diriģents ir Aleksandrs Vederņikovs.


Izrāde krievu valodā ar subtitriem angliski ilgs apmēram 150 minūtes, ar 1 starpbrīdi Pirms iestudējuma demonstrēšanas domās par šo operu dalīsies režisors Viesturs Kairišs, kurš atzīst, ka tieši šīs P. Čaikovska operas iespaidā nopietni pievērsies operu režijai.

Biļetes pārdošanā kino „Rīga” un „Biļešu servisa” kasēs un tīklā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja