Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Piešķirs finansējumu radošiem braucieniem uz Ziemeļu un Baltijas valstīm

Radošo profesiju pārstāvjiem Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Mobilitātes programmā Kultūra ir pieejams finansējums.Kā informē Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Rūsiņa, līdz 18. aprīlim iespējams pieteikties radošo braucienu atbalstam. Finansiālais atbalsts paredzēts braucienam uz kādu no Ziemeļu vai Baltijas valstīm laika periodā no vienas līdz desmit dienām un tas sedz ceļa, kā arī uzturēšanās izmaksas.

Atšķirībā no citiem gadiem braucieniem var pieteikties arī nelielas grupas (līdz sešām personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu, vienā un tajā pašā laikā. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Mobilitātes programma Kultūra atbalsta mākslinieku rezidences, ilgtermiņa un īstermiņa sadarbības tīklu izveidi, profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku mobilitāti visās mākslas nozarēs. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei.Katra valsts piedalās programmas finansēšanā ar noteiktu līdzmaksājumu. Baltijas valstu ikgadējā finansiālā iemaksa dalībai programmā tiek aprēķināta pēc katras valsts iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju attiecīgajā gadā. Kultūras ministrija pērn Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Mobilitātes programmas Kultūra īstenošanai piešķīra finansējumu 23 230 latu apmērā, savukārt Latvijas radošo profesiju pārstāvji, mākslas un kultūras organizācijas programmā 2011. gadā kopumā ir saņēmušas finansējumu gandrīz 85 000 latu apmērā.

Kultūras ministrija piedalās programmā jau kopš 2009. gada, kad tai piešķirtais atbalsta apjoms bija 16 000 latu, bet kopējais radošo profesiju pārstāvju saņemtais finansējums projektu konkursos - 141 000 latu. 2010. gadā Kultūras ministrija piešķīra 17 790 latu, bet saņemtais finansējums bija 169 000 latu, kas iegūti projektu konkursos.

2012. gadā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Mobilitātes programmā Kultūra paredzēti astoņi projektu konkursi (četri mobilitātes projektu konkursi, viens rezidenču atbalsta projektu konkurss, divi īstermiņa sadarbības tīklu veidošanas projektu konkurss un viens ilgtermiņa sadarbības tīklu veidošanas projektu konkurss).

Šobrīd pieteikšanās ir noslēgusies trīs no astoņiem projektu konkursiem, un jau paziņoti divi projektu konkursu rezultāti. Rezidenču atbalsta programmā apstiprināti divi Latvijas projekti – Ventspils Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas un starpnozaru mākslas grupas Serde iesniegtie projekti ar kopējo finansējumu aptuveni 10 000 latu apmērā. Mobilitātes programmā finansējumu saņēmuši astoņi Latvijas projekti ar kopējo finansējumu aptuveni 9600 latu apmērā, kurus iesnieguši Solvita Krese, Inguna Audere, Inta Balode, Sandis Laime, Latvijas Literatūras centrs, RIXC, Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs, Latvijas folkloras mūziķi un etnomuzikologi. 2011. gadā Mobilitātes programmas Kultūra sniegtās iespējas izmantojuši daudzi Latvijas radošo profesiju pārstāvji, mākslas un kultūras organizācijas.

Plašāka informācija par projektu konkursiem un pieteikšanās termiņiem programmai Kultūra, kurus vēl paredzēts izsludināt 2012. gadā, pieejama Ziemeļvalstu Kultūras kontaktpunkta mājas lapā www.kknord.org.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja