Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

9.klasi varēs pabeigt tikai ar vienu trijnieku, vidusskolu - bez nesekmīgām atzīmēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jā, jā
j
Nelaime ir tā, ka skolēni nemāk mācīties, vienkāršāk ir nobļauties par to, ka turpmākajā dzīvē tas man nebūs vajadzīgs. Cienījamie, mēs neviens nezinām, kādās dzīves situācijās mēs savā mūžā nonāksim, un diezin vai kāds gribēs savas elementāru lietu nezināšanas dēļ nokļūt muļķa lomā! Piekrītu, ka mācību programmas reizēm ir par sarežģītu, bet ne vidusmēra mēra skolēnam neapgūstamas. Vienkārši reizēm ir arī jāmācās, ne tikai jāpārkrāmē mācību grāmatas un pieralstu klades somā no vienas dienas uz otru!
......
.
Šī mācību sistēma ir loti pārspīleta un piebāzta ar pilnībā nevajadzīgām lietam ko reāli nākotnē retais kurš izmanto to. Piemēram pati algebra kura ir pārbāsta ar tika sarežģītiem piemēriem un atrisināt var tikai ar desmit formulām. Ja mēs liktu izreiķināt kādam deputātam kkādu 10.klases algebras vai ģeometrijas uzdevumu, jūs domājat ka viņš izpildīs, un pareizi?
......
.
Amerikā māca 12.klasē, bet latvijā jau 9.klasē.
oks
o
man šķiet, ka jāatgriežas pie 5 atzīmju sistēmas, no kurām 3 ir derīgas - vidēji, labi, teicami. Ja nav iespējams skolniekam sasniegt vispārēju vidējo līmeni, tad kam iet skolā? Un nebūs strīdu, kāda atšķirība ir robežās 3-5, 6-8, 9 un 10 arī būs skaidrs.
janis
j
pec likuma pienemsanas bus vairak prostitutu 18.gadnieces
ser
s
kārtējās muļķības, būs vairāk bezdarbnieku. vismaz 1-2 neskmigai drīkst būt
hmm
h
Tas, ko jūs rakstiet, ir pilnīgākās muļķības. Skolotājiem ir ļoti stingri reglamentēts, par ko var un par ko nevar likt atzīmi. Ja pārbaudes darbs neilgst visu stundu, bet gan, piemēram, 30 minūtes - jau tad ir problēmas ar to, lai par to liktu atzīmi - jāliek ieskaitīts vai neieskaitīts. Jebkurā gadījumā katram (!) vērtējumam apakšā ir jābūt skaidri formulētiem kritērijiem - par kādu zināšanu līmeni pienākas noteikts vērtējums. Ja skolotājs pārkāpj noteikumus un liek subjektīvas atzīmes par nenotikušiem pārbaudes darbiem, tad skolēnam par to jāziņo skolas vadībai. Taču tādi gadījumi patiešām ir liels retums.
*****
*
Iepazīstoties ar komentāriem varam secināt: 1) visumā bērni ir čakli un apdāvināti, bet ja vecāki skolotājam neaiznes aploksni, tad sekmīgu atzīmi nopelnīt nevar; 2) ir prakse, kad skolotāji sanāk kopā un izlemj uz kuriem bērniem "uzēsties", tie tad arī sekmīgas atzīmes nesaņem; 3) tie, kuru vecāki nes aploksnes un uz kuriem nav uzēdušies, saņem sekmīgas atzīmes, kaut arī viņi ir apdāvināti un gudri, tomēr iestājoties augstskolā izrādās, ka bez kļūdām rakstīt neprot, nemaz nerunājot par runātās valodas stilu (paskatieties portālos un laikrakstos kādā baismīgā valodā rakstiņi sacerēti un paklausieties intervijas - kādā valodā runā); 4) par laimi tomēr ir dažas skolas, kur skolēnu zināšanas vērtē objektīvi, taču jādomā, ka vispārējās krīzes apstākļos tās izzudīs; Secinājums - lai nu paliek viss pa vecam, jo normāla izglītība Latvijai nav pa plecam
ja kas
j
Nav ko apvainoties. Grand Total precīzi noraksturoja situāciju skolās. ES arī iekritu - jauna biju, nesapratu, ko no manis gaida. Neaiznesu aploksni, un dēls no skolas izlidoja. Labi, ka tā, jo pietika uzņēmības iestāties citā skolā, kur vērtē pēc zināšanām.
A ko Koķe?
A
Nepūt pīles! Par darbu stundās vērtējumu atzīmju veidā neliek! ir tikai IESKAITĪTS / NEIESKAITĪTS, bet ATZĪMES - tikai ieskaitēs! Kā studentiem. Un tikai tās sastāda galīgo vērtējumu. Jā, protams, ja uz ieskaiti nepaņem nekādus piederumus un nevari izpildīt darbu - nu kāpēc tai učenei katrreiz jāpērk par savu naudu un jāizdāļā piederumi? Es arī mācu informātiku un arī vēl citu priekšmetu. Varu pateikt, ka tas skolēns, kam informātikā ir 9-10, bieži vien citur ir ļoti, ļoti slinks un nevēlas ne pirkstiņu pakustināt, lai mācītos. Bet ar informātiku viņam viss OK. Tā ka nepūt pīles. Tas tikai paša skolēna attieksme. Piebildīšu, ka savā laikā ir bijusi saskarsme ar ļoti dažādiem cilvēkiem, ir pieredze arī, ka skolotājs uzēdas, bet ir jāspēj pierādīt, ka tā uzēšanās nav bijusi pamatota. Kāda pasniedzēja man augstskolā pat atvainojās nākošajā semestrī, ka nav novērtējusi pienācīgi un rīkojusies aplam.
Grand Total
G
Internets ir tāda vide, kur katrs var brīvi paust savu viedokli, un anonimitāte ir tikai nosacīta. No tā, vai viedoklis ir pausts anonīmi vai autorizēti, tas nemainās. Es sapratu, ka Tu kategoriski nepieņem manu viedokli. Nu un es ar to kaut kā sadzīvošu. Skaidrs, ka ir tādi cilvēki, kam nav šāda pieredze, un ir daļa, kam ir. Kas te mums vienam otru ko nosodīt. Mana pozīcija: ir pareizi, ka noteikti stingri kritēriji, ar kuriem var absolvēt skolu un ar kādiem nevar. Taču nav pieņemams tas, ka ar šiem kritērijiem var manipulēt, izliekot atzīmes ne pēc priekšmeta būtības, bet pavisam citiem iemesliem. To es gribēju pateikt, un nav mans nodoms aizstāvēt vai apmelot te kādu skolotāju, jo raksts nav par kādu skolu, bet SISTĒMU KOPUMĀ. Ja raksts būtu tieši par konkrētu skolu, tad iespejams padalītos ar uzvārdiem, aizdomās turamajiem no šīs skolas. Šī raksta kontekstā saukt uzvārdus no vienas konkrētas skolas nebūtu vienkārši korekti, ja citās skolās arī, iespējams, notiek tas pats.
lala
l
GRADE INFLATION - tas ir tas, kas tiks panākts. visi durņi dabūs 'vismaz 4', lai tikai tiktu ārā. un tādējādi demotivēs (jo nav godīgi) sakarīgos skolēnus.
zilais sarafāns
z
Ko tad tu nesauc konkrētus vārdus? Vai tāpēc, ka tavs vienīgais fakts ir pavasarī smaidošas skolotājas? Vai tāpēc, ka situācija ir citāda, ja zaudēta anonimitāte?
Grand Total
G
Paldies, par jūsu viedokli, Skolotāja. Jūsu acīs tagad esmu draņķis.
Grand Total
G
Paldies. Kā saka, labāk rūgta patiesība, nekā saldi meli. Ne katrs var skolā strādāt, tas protams taisnība - tāpēc esmu atradis sev citu ceļu dzīvē. Lai tev arī veicas, "zilais"! :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas