Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Apdrošinātāji kompensēs Jelgavas sporta hallei ugunsgrēka radītos zaudējumus

AAS "Gjensidige Baltic" nolēma izmaksāt atlīdzību Jelgavas sporta hallei par ugunsgrēkā radītajiem zaudējumiem. Summa vēl tiek precizēta, teica Jana Norvele, AAS “Gjensidige Baltic” Mārketinga nodaļas projektu vadītāja.

Jau ziņots, ka Jelgavas Sporta hallē pagājušajā nedēļas nogalē izcēlās ugunsgrēks. Izsaukumu uz Sporta halli VUGD saņēma 23. oktobrī pulksten 3.26. Uguns liesmas bija sākušas izplatīties sporta halles otrajā stāvā - kafejnīcas virtuvē. Ugunsgrēku izdevies lokalizēt pēc vairākām stundām.

Notikuma brīdī klāt bija Jelgavas sporta halles apdrošinātāji, AAS "Gjensidige Baltic" pārstāvji. Veicot vairākkārtēju ēkas apskati, kompānija ir pieņēmusi lēmumu atlīdzināt Jelgavas sporta hallei ugunsgrēkā radītos zaudējumus. Tā kā šobrīd būvniecības eksperti veic rūpīgu seku likvidēšanas aprēķinu, jau tagad ir zināms, ka lielākās izmaksas būs saistītas ar sporta laukuma grīdas nomaiņu, kas ir smagi bojāta ugunsgrēka dzēšanas laikā. Grīda, kuru skāris aptuveni 30 tonnas liels ūdens daudzums, būs pilnībā jādemontē un jāklāj no jauna.

Uguns liesmas ir skārušas aptuveni 180 kvadrātmetru lielu jumta seguma daļu. Šobrīd hallei tiek likts pagaidu jumta segums. Turpinās arī dūmu smakas likvidēšanas un žāvēšanas darbi, ko veic apdrošinātāju piesaistītā firma.

Saskaņā ar SIA "ISOBALT” ugunsgrēku izpētes eksperta Valentīna Buiķa slēdzienu, ugunsgrēka izcelsmes vieta ir bojājums mikroviļņu krāsniņas elektroinstalācijā.

Policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas par mantas tīšu bojāšanu dedzinot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas