Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Atkritumu izgāztuvē atrastais bērniņš piedzimis priekšlaikus un nedzīvs

Jaundzimušais zēns, kura mirstīgās atliekas pirms nedēļas tika atrastas sadzīves atkritumu izgāztuvē Brocēnu novada Remtes pagastā, jau piedzimis nedzīvs. To apstiprinājuši tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti. Turklāt bērns piedzimis priekšlaicīgi - aptuveni sestajā grūtniecības mēnesī. 

Policijai joprojām nav izdevies noskaidrot iespējamo bērna māti - ir apzināts pārbaudāmo personu loks, bet līdzšinējās pārbaudēs konkrēta persona, kam varētu būt saistība ar šo gadījumu, nav noskaidrota. 

Saldus policija sazinājusies arī ar Rīgas kolēģiem, lai pārbaudītu varbūtību, ka mirušais bērniņš uz izgāztuvi varētu būt atvests no attālākas vietas, taču pagaidām neko konkrētu nav izdevies noskaidrot. 

Policija uzskata, ka kopš brīža, kad bērns piedzima nedzīvs, līdz viņa atrašanas brīdim pagājusi, maksimums, nedēļa. Tūlīt pēc mirušā zīdaiņa atrašanas tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12.nodaļas "Nonāvēšana".

Kad izdosies noskaidrot bērna māti un sīkākus notikušā apstākļus, iespējams, tiks lemts par kriminālprocesa pārkvalifikāciju pēc citas Krimināllikuma nodaļas un panta, bet pagaidām šāds lēmums vēl nav pieņemts. 

Visticamāk, zīdaiņa māte varētu būt vietējā iedzīvotāja. Savukārt bērna mirstīgās atliekas, visdrīzāk, tikušas ievietotas atkritumu konteinerā un pēc tam nonākušas atkritumu izgāztuvē. Tā kā izgāztuve atrodas nomaļā vietā, maz ticams, ka bērna māte vai kāda cita ar viņu saistīta persona pati būtu nogādājusi zīdaiņa mirstīgās atliekas izgāztuvē. Atkritumi uz izgāztuvi Remtes pagastā tiek vesti gan no Brocēnu novada, gan Saldus. 

Jau ziņots, ka 30.novembrī atkritumu izgāztuvē Brocēnu novada Remtes pagastā atrasts jaundzimuša bērna līķis. Policijai par šo atradumu pirms plkst.16 ziņojis atkritumu izgāztuves darbinieks. Bērna sasalušais līķis, ietīts segā, atrasts sadzīves atkritumu kaudzē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas