Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Avīze: Kopā ar Zatleru uz Maskavu varētu doties vairāki ministri

Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālā vizīte Krievijā tiek gatavota, taču Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkevičs piektdien vēl nevarēja pateikt, kad prezidents dosies uz Maskavu un vai tas notiks līdz Saeimas vēlēšanām 2. oktobrī, jo vizītes laiks vēl tiek saskaņots. Viens no tās uzdevumiem ir vairāku līgumu parakstīšana, kuru vidū ir arī abu valstu uzņēmējiem svarīgais līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Ja vizīte notiek līdz vēlēšanām, tad līgumus, kuri pēc tam jāratificē parlamentos, prezidentu klātbūtnē parakstītu Valda Dombrovska (JL) valdības ministri.

Prezidentam līdzi uz Maskavu varētu doties ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), kurš ir arī Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs. Neoficiālā informācija liecina, ka vizītē Valsts prezidentu varētu pavadīt arī ārlietu, iekšlietu un, iespējams, vēl kāds ministrs, kā arī uzņēmēju delegācija, kuras interesēs ir veicināt abu valstu ekonomiskos sakarus. Vizītes laikā ir paredzēts parakstīt vairākus līgumus - piemēram, arī par pierobežas iedzīvotāju braucienu vienkāršošanu, par sadarbību tūrisma, vides aizsardzības jomā, kā arī ārkārtējās situācijās. Paketē varētu būt arī līgums par diplomātisko īpašumu sakārtošanu. Vizītes laikā, iespējams, puses varētu vienoties izveidot Latvijas un Krievijas vēsturnieku komisiju, kā arī sākt sarunas, kas var būt ilgstošas, par Latvijas pusei svarīgo vēstures mantojuma jautājumu, un Krievijas pusi interesējošo nepilsoņu jautājumu. Taču Valsts prezidents nav plānojis vizītes laikā risināt ar siltumenerģijas politiku saistītus ekonomiskos jautājumus, kas ir izpildvaras kompetencē, liecina avotu sacītais Rīgas pilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas