Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Brigmanis būtu gatavs balsot par Zatlera pārvēlēšanu

Lai gan Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēl nav lēmusi par Valsts prezidenta amata kandidātu, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis personīgi savu balsi būtu gatavs atdot par pašreizējā prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanu. Tā A. Brigmanis sacīja otrdien Latvijas Radio.

ZZS pārstāvis gan norādīja, ka viņam nav partijas pilnvarojuma paust atbalstu Zatleram un pašlaik apgalvot, ka "tā arī būs, nebūtu godīgi". Brigmanis būtu gatavs savu balsi atdot par Zatleru.

Viņš arī pastāstīja, ka par pareizāku uzskatītu situāciju, ka koalīcija vienojas par savu prezidenta amata kandidātu, un šādu iniciatīvu viņš esot paudis arī "Vienotības" līderiem. Tādēļ esot nesaprotama Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas ierosme izveidot īpašu komisiju, kas lemtu par prezidenta amata kandidātiem. Šāda iniciatīva ar ZZS neesot apspriesta. Viņaprāt, loģiskāk būtu no sākuma vienoties, vai nebūtu atkārtoti virzāma Zatlera kandidatūra.

Brigmanis gan atkārtoti minēja, ka, viņaprāt, "Vienotība", ir izsmēlusi augstāko valsts amatpersonu limitu.

Viņš arī neslēpa, ka ZZS iestājas par tautas vēlētu prezidentu, lai gan tas nav tuvākās nākotnes jautājums. "Agri vai vēlu mēs pie tā nonāksim," viņš teica.

Jau vēstīts, ka Āboltiņa plāno izveidot sabiedrisku komiteju Valsts prezidenta amata kandidātu vērtēšanai, kas šajā procesā aicinās piedalīties ne tikai visus parlamentā pārstāvētos politiskos spēkus, bet arī sabiedrībā atzītas autoritātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas