Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputāte: kamēr nebūs iekšējas nepieciešamības radīt bērnus, nekādi pabalsti nepalīdzēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lasiitaajs
L
Ja cilveekam ir suudiigi un vinjsh/ vinja speej salikt 2 un 2 kopaa tad nenaak ne praataa radiit peecnaaceejus. Laimiigaa kaartaa tauta nav tik stulba lai radiitu beernus dziivei pusbadaa un dziljaa nabadziibaa kaa tas ir dazhviet 3. pasaules valstiis. Paprasiet tiem kas shancee Riigas ZOO kaa piedabuut dziivniekus vairoties. Atbilde buus vienkaarsha - tikai un vieniigi nodroshinot optimaalus dziivoshanas apstaakljus. Deputaate sheit meklee argumentus lai nekas nebuutu jaadara ne ekonomikas attiistiishanai, ne sociaalo garantiju uzlaboshanai.
kam bērnus??????????
k
lai viņi visu mūžu barotu komunistu bomžatņiku un viņu pamestos vai no viņiem aizmukušos dzīvniekus
Atpakaļ uz 19.gadsimtu?>.
A
Protams! Laucinieki vairumā tad ģērbās pašaustas vadmalas uzvalkos,pīpēja pašaudzētu tabaku,dzēra pašdarītu alu,bērni no skolas mājās atbrauca tikai nedēļas nogalēs,uz skolu līdzņemot paši savu pārtiku u.t.t.Pastalās pat 20.gadsimtā esmu izstaigājies! Diemžēl pastalās un autos šodien vairs nestaigāsi,jo tad neviens ierēdnis ar tevi pat nerunās! Un,no kurienes šodien lai ņem pastalas,ja tagad pat lopus mājās kaut ir aizliegts?
Juris
J
Pat"Novadu vadītāji norāda,ka paši galā netiks,vajadzīgs valstisks risinājums,jo cilvēki bezdarba dēļ brauc prom uz citām valstīm vai uz lielām pilsētām"! "Ar domāšanas maiņu par labu ģimenes vērtībām" un "iekšējo nepieciešamību" vien nepietiks! Un,nav taisnība Druvietei,ka neesam unikāli! Pat "banānu republikās"pastāv progresīvā nodokļu sistēma,ikdienas pārtikas produktiem tiek piemērota 0% PVN likme un ir pieejama bezmaksas vai gandrīz bezmaksas veselības aprūpe.Latvijā viss otrādi! Ministriju apvienošana kā Igaunijā,Somijā,Zviedrijā,Holandē vai tajā pašā Grieķijā, netiek pat plānota!Vai tad nav unikums:paaugstināt pasaulē otru augstāko- 21% PVN likmi maizei līdz 22%,lai palielinātu algas premjera un ministru padomniekiem un konsultantiem? Aplikt ar paaugstinātu transporta līdzekļa nodokli privātos motociklus,bet ne privātās lidmašīnas,helikopterus un jahtas? No 2009.gada 1.janvāra PVN pārtikas produktiem Latvijā tika palielināts no 18 lidz 21%,bet,piemēram,Somijā samazināts no 17% līdz 12%, Ēģiptē no 10% līdz 5%! Iepirksimies tagad vēl lielākā skaitā Polijā(PVN ikdienas pārtikai-3%),sildot Polijas ekonomiku?
Juris - Jānis
J
Neiestāstīsi, ka cilvēks brieduma gados baigi domā par "cienīgam vecumdienām" un tāpēc neražo bērnus! Bērns ir jāgrib un viņš ir, viss pārējais ir tīrā demagoģija.
Daiga
D
Esmu uzaudzinājusi 3 bērnus bez pabalstiem, pat prātā neienāca,ka kāds varētu par to maksāt! Piekrītu domai,ka dažādie šodienas kārdinājumi baudīt dzīvi, ir galvenais šķērlis bērnu laišanai pasaulē. Nevienu par to nedrīkst nosodīt, jo visa pasaule ir aptrakusi uz izpriecām un spožumu! Jāņem vērā arī tas, ka mēs taču visi esam nesen no ķēdes palaisti.
Jānis
J
Jādomā par cienīgām vecumdienām? Ar pensiju zem iztikas minimuma,kurš nav pārskatīts kopš 1991.gada? Kāpēc tad cienījamā deputāte ne reizi nav ierosinājusi palielināt 49,50 latu minimālo pensiju,ieviest Latvijā strādājošo un viņu ģimeņu locekļu obligāto veselības apdrošināšanu kā Igaunijā un Lietuvā;samazināt PVN vismaz svarīgākajiem pārtikas produktiem?
Anita
A
Cilvēki no dzīvniekiem tieši ar to arī atškiras,ka nerīkojas vienīgi "iekšējās nepieciešamības" dzīti,jo nevēlas papildināt bomžu skaitu Latvijā! Balsojot par kārtējo nodokļu palielināšanu un jaunu uzlikšanu,"noklikšķēt" vajadzētu deputātu galvās! Diemžēl,nekas tāds nenotiek! Tauta tiek vēl pamācīta,ka vajag vairoties neraugoties ne uz ko!
Jautājums Druvietei
J
Ja ekonomiskās situācijas dēļ nevarēsim pacelties Dānijas vai Somijas līmenī,kādēļ 26% Latvijas trūcīgo iedzīvotāju ekonomisko situāciju vajag vēl vairāk pasliktināt,dubultojot nekustamā īpašuma nodokli ģimenes vienīgajam mājoklim un PVN elektroenerģijai,paaugstinot PVN likmi pārtikai un zālēm? Balsošanā par nodokļu dubultošanu,tāpat kā par pensiju zem iztikas līmeņa,vecāku un ģimenes valsts pabalstu samazināšanu taču "PAR"nobalsoja arī Ina Druviete! Kāpēc? Lai tagad gudri spriedelētu par iedzīvotāju"cienīgām vecumdienām"?
nv
n
vo, vo, labi teikts. mēs tikko tikām pie otrā - pāsi saprotiet, ne jau pabalsta dēļ (ko šajos laikos tikai mazina). vnk bija iekšējā pārliecība, ka vajag, jo būs vecumdienās lielāks mazbērnu pulks, lielāks atbalsts un arī bērni paši viens otru stutēs, neaugs par egoistiem un viņiem dzīvē nebūs garlaicīgi. starp citu - mums ir arī iekšējā pārliecība par trešo. te viens sākumā labi nokomentēja - galvenais-stabilitātes sajuta.
Ilmārs
I
Darbs, izklaides: teātri, kino, koncerti, naktsklubi, diskotēkas, bāri, pabi un restorāni. Dažādi svētki uz ielām, sports, tūrisms, atpūta pie jūras. Televīzija, seriāli, internets, e-pasti, tviteri un feisbuki. Datorspēles un lomu spēles brīvā dabā... muzeji un grāmatas... drošs sekss... un nodrošinātas vecumdienas (tagad jau biežāk pensionāram jāpalīdz jaunajai paaudzei, nevis otrādi)... Mīlīt, no kurienes te gadīsies iekšēja nepieciešamība radīt bērnus? Ja nu vienīgi tad, kad pazūd elektrība...
lux
l
Latgalē kaut vismodernāko rūnīcu var uzcelt. Cilvēki tā ir lumpenizējušies, ka strādāt vairs negŗīb. Viņi pieraduši dzīvot no pabalstiem, kurus tūlīt pēc saņemšanas arī nodzwer. Ir jau arī izņēmumi, bet to ir stipri mazāk. Dzeršana, kā zināms, tika iegazāta vienlaicīgi ar krievu sādžinieku varzu.
KAS NAV SKAIDRS ???
K
Jau vēstījām, ka pērn Latvijā piedzima 21 677 cilvēki, bet nomira par 8 000 vairāk. Traģiskākā situācija ir Latgalē, kur mirstība dzimstību pārsniedz divas līdz sešas reizes. Novadu vadītāji norāda, ka paši galā netiks, vajadzīgs valstisks risinājums, jo cilvēki bezdarba dēļ brauc prom uz citām valstīm vai uz lielām pilsētām.
roro
r
Lai veicinātu dzimstību tad jāieved liela partija ar cauriem prezervatīviem. Varbūt kāda trešdaļa pēc tam neuztaisīs abortus. Joks. A citādi ja runā par klikšķi, tad lielākai dzimstībai vajadzētu būt laukos, jo tur nevajag tik daudz kredītu jaunajām ģimenēm kā pilsētās. Bet lieta tāda, ka visi jaunie jau aizbraukuši no laukiem prom. Jaunajiem tik daudz kārdinājumu un iespēju cituviet, ka nekas viņus nespēj noturēt vecās lauku sētās.
buzz
b
Es domaju,ka cilveki neaptver,ka shi bernu nedzemdeshana ir pretapaugljoshanas lidzeklju pieejamibas rezultats. Jus domajat,ka sievietes 19 gs.bija ljoti laimigas savas dzives laika dzemdejot 8-9 bernus?Es nedomaju.Vienkarshi nebija cita iespeja,nebija variantu. Ari padomju laikos kontracepcija bija limiteta.Bija milzigs abortu skaits. Musu mammas noteikti mums nesaka isto skaitli,lai mus nebiedetu un neklausitos parmetumus:"kaa tu ta vareji?". Shobrid sievietes var pilvertigi stradat,realizet savu intelektualo potencialu,veidot karjeru. Ja dara shis visas lietas,tad bernu lietam emocionali nepietiek laika un nemaz neprasas pec berniem! Pirmo reizi pasaules vesture sieviete var gandriz 100% valdit par savu dzimsitibas ciklu. Mazattistitas valstis un valstis ar stipru religjijas ietekmi,sievietes joprojam ir atstatas liktenja vara-dzimst daudz bernu,bet vai shis sievietes izveletos to dzemdet,ja vinjam butu izdeviba kontrolet savu auglibu? Tapec ir muljkjigi te audzinoshi spredikjot. Bus Latvija particiba,ekonomiska un politiska stabilitate,viriesh genofonds uzlabosies(vai uzlabosies?)-sievietes atslabinasies un atkal dzemdes bernus. Jo zinas,ka vinju darba vieta tiks saglabata,tiks maksats pabalsts ar kuru var uzturet gjimeni,virs bus spejigs panjemt apmaksatu bernu kopshanas atvaljinajumu,tiks garantetas vietas bernudarzos. Vajag macities no Zviedrijas. Un pienjemt par paraugu vinju nodoklju sistemu. Talu pec padoma nav jabrauc.Te pat pari jurai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas