Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputāti sašutuši par samazinātajām kompensācijām

Vairāki Saeimas deputāti izteikuši savu neapmierinātību par plānoto kompensāciju samazinājumu. Vislielāko sašutumu izrādījis deputāts Aivars Dronka (ZZS).Dronka ir neapmierināts par plānoto degvielas komensācijas samazinājumu tiem Saeimas deputātiem, kuri nedzīvo Rīgā un katru vakaru brauc uz mājām pie savām ģimenēm. Dronkas ģimene dzīvo Skrīveros, tur arī strādā viņa sieva. 

“Es gribu katru vakaru gulēt ar savu sievu vienā gultā, taču man tas ir liegts,” tā Dronka.

Deputāts ir neapmierināts, ka viņam nav iespējams aptuveni 300 latu lielo īres kompensāciju saņemt naudā, lai varētu izvēlēties pats, vai maksāt par īri vai par degvielu. Ja šāda iespēja būtu, deputāts izvēlētos šos līdzekļus tērēt, lai katru vakaru brauktu uz mājām Skrīveros pie sievas. Viņa degvielas kompensācija paredz tikai vienu braucienu uz mājām nedēļā. Lai saņemtu īres kompensāciju, deputātam jāuzrāda maksājumu dokumenti un tā ir paredzēta tikai šim mērķim.

“Tāpat noteikumi man neļauj ņemt savu sievu par palīgu Saeimā, līdz ar to nav arī iespējama viņas pārcelšanās uz Rīgu,” neapmierinātību pauda deputāts.

Viņš novērojis, ka nupat Saeimā savēlēti jauni cilvēki, kuriem noteikti ir līdzīgas problēmas.

Debates par šo jautājumu radās trešdien Saeimas Saimnieciskajā komisijā, kad deputāti pieļāva, ka deputātu algu iekļaušana vienotajā atalgojuma sistēmā ir atbalstāma un daļēji atteicās no līdzšinējās kompensāciju sistēmas.

Jau ziņots, ka no nākamā gada plānots deputātiem vairs neizmaksāt reprezentācijas naudu, sakaru izdevumu kompensāciju un transporta izdevumu kompensāciju. Vienīgās kompensācijas būtu kompensācijas par transporta izdevumiem un telpu īri deputātiem, kas nedzīvo Rīgā. Lai saņemtu tās, tāpat kā līdz šim, būs nepieciešami pamatojošie dokumenti - īres līgumi, degvielas čeki.

Arī šīs kompensācijas paredzēts samazināt. Piemēram, maksimālos dzīvokļa īres izdevumus, ko Saeima deputātam kompensē, plānots samazināt no 388 līdz 301 latam. Plānots pilnībā atteikties no īres izmaksu kompensēšanas deputātiem, kas dzīvo līdz 60 kilometru attālumā no Rīgas.

Dronka sēdē izteicās, ka degvielas kompensācijas, kas ir mazākas par īres kompensācijām, ir aizskarošas deputātiem, kas dzīvo ārpus galvaspilsētas un katru vakaru brauc pie ģimenēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas