Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Deputātu valodas prasmi sāks pārbaudīt pēc divām nedēļām

Pēc divām nedēļām, kad Valsts valodas centra (VVC) Valodas kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis atgriezīsies no atvaļinājuma, tiks uzsākta 10.Saeimas deputātu valodas zināšanu pārbaude.

Pirmais uzdevums būs valsts valodas prasmes apliecību pārbaude - vai tām ir nepieciešamā augstākā C līmeņa otrā pakāpe, Diena.lv uzzināja VVC. Par nepietiekamām valodas zināšanām var tikt piemērots naudas sods no 25 līdz 50 latiem pirmo reizi, saņemot to atkārtoti nāksies šķirties no 100 līdz 200 latiem.

Piemēram, bijušais Liepājas domes deputāts Valērijs Kravcovs, kurš ievēlēts 10.Saeimā, reiz jau ticis sodīts par nepietiekamu valsts valodas lietošanu, atgādina VVC.

Patlaban par deputātu valodas prasmi VVC vēl nevar izteikt konkrētus vērtējumus. Zvēresta nodošana neesot rādītājs, jo tekstu varot arī iegaumēt no galvas, arī nesaprotot tā nozīmi.

Jau ziņots, ka ceturtajai daļai 10.Seimā ievēlēto deputātu varētu būt problēmas ar valsts valodas lietošanu, jo tā netiek pārbaudīta augstākajā līmenī, pēc iepazīšanās ar deputātu valsts valodas pašvērtējumu pieļāva VVC. Nepietiekams latviešu valodas līmenis, galvenokārt, esot Saskaņas centra deputātiem, taču frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs to noliedz.

Top komentāri

Limpopo
L
Normālā valstī cilvēks, kurš neprot valsts valodu nevar dabūt darbu vispār. Mēs vēl pieļaujam, ka šādi aunapieres sēž Saeimā un barojas par mūsu naudu.Stingri likumi ātri izārstētu. Arī Tev līdzīgus cilvēciņus, kuri nekautrējoties ņirgājas par mūsu valsti.
jurisx
j
Pastāv uzskats,ka,jo cilvēkam platāka un augstāka piere, jo viņš ir gudrāks.šajā gadījumā mēs redzam pretējo.
Dr.xy
D
Kadel netiek ieveroti Latvijas Valsts likumi par Valsts valodu?! Ir japarbauda kada veida sie "deputati" ir ieguvusi Latvijas pilsonibu,ja neparvalda Valsts valodu.Secinajums ir tikai viens:pilsoniba ir ieguta nelegali.Sos deputatus un vinu paligus,kuri palidzeja kriminala veida iegut pilsonibu ir janodod tiesai. Sizofrenikis Godmanis,kadreiz,publiski parinoja,ka vinam esot zinamas,vismaz 390 personas, kuras LV pavalstniecibu ir ieguvusi nelegali.Ari Godmanis jatiesa par kriminalnoziedznieku slepsanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas