Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dūklavs: jārada fonds, kas palīdz cilvēkiem nopirkt zemi lauksaimniecībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Человек
Ч
man domaat, ka briiva zeme ir tikai latgolaa.
Jāņonkols no laukiem
J
Nevajadzēja pašiem, pie varas esošiem, laukus novest līdz iznīcībai. Visvairāk vainīga ir TP ar savu Kampēju priekšgalā. LC 90tos gados par apgrozāmiem līdzekļiem Laukkredītā prasīja 18%. Vēl klāt 18% PVN. Tā jau bija tīrā laupīšana. Un tagad ir rezultats- tukši aizauguši lauki.
Toska
T
Saprotu Jūsu bažas. Latvijas ierēdņu lielas daļas nekompetence ir graujoša, bet biežāk, kā man šķiet, ir alkatība un Valsts interešu neievērošana. Tā arī mūsu valsti noveda bedrē. Valsts pārvaldes ierēdņiem, no tās pašas grupas ir jānāk cilvēkiem, kuri šīs kļūdas labos. Latvija ilgāk nedrīkst pieļaut amatos personas, kuras nespēj domāt valstiski. Vienotībai jāspēj izveidot godprātīgu valsts pārvaldi.
cilvēks no laukim
c
Nu šamais arī sāk palikt ar vien nenopietnāks un sāk fantazēt(vāvuļot).
Sviests
S
Tikai iedomājaties, kāds tas SAFER būs mūsu vietējo bāliņu izpildijumā. Tas ierobežojums kas pašlaik pastāv ir fikcija - nodibina ārzemnieks uzņēmumu Latvijā, un tad jau zemi pērk Latvijā reģistrēta firma. Ņemot vērā mūsu valdības izpratni par progresīvo nodokli, alga no 500 latiem uz papīra, labāk nevajag nekādus progresīvos nodokļus - būs murgi.
I.Gr.
I
Manaa novadaa pie Madonas lauku maajas masveidiigi tika par leetu cenu paardotas vaacieshiem (muusu "miiljajiem draugiem un glaabeejiem"). Kaa tie speeja apiet valsts likumus, to es nezinu. Es savas senchu maajas protams patureeju, ne briidi man neienaaca praataa taas paardot. Tagad to neapstraadaataa zeme tiks apstaadiita ar beerziem un egleem Beerzu razhu mani beerni varees novaakt peec 20-25 gadiem.
brūklene
b
Vecajām lielsaimniecībām atcelt progresīvo nodokļu ieviešanu uz 20 gadiem, lai paspēj pārstrukturēties bez sāpēm.
brūklene
b
Ja Dūklava kungs grib saglabāt zemi latviešiem, tad izeja ir ļoti vienkārša. Ar iemeslu mainīt kursu no lielsaimniecībām uz mazajām saimniecībām vajag ieviest progresīvos nodokļus par lauksaimniecības platībām un mežiem tā lai iegādāties vienās rokās vairāk par 100 ha būtu ekonomiski neizdevīgi. Vecajām Latvijas lielsaimniecībām nodokļus necelt, bet attiecināt tos tikai uz jaunajiem veidojumiem. Un viss būs kārtībā.
šņaga
š
Jānosaka noteikums, ka jebkurš valsts pilsonis drīkst pretendēt uz lauksaimniecības zemi, kura 5 gadus nav apstrādāta.
Zane
Z
Pareizi,bet tikai jadod ta zeme par brivu nabagiem,ka ulmanlaikos,lai vini varetu pasi sevi pabarot.
Anita
A
Varu tikai apsveikt Toma rakstito. Atliek tikai Latvijas pilsoniem pieprasit no Duklava kunga izveidot Latvija SAFER(ai) lidzigu iestadi Latvija.
Toska
T
Paldies Tomam par dalību diskusijā ar svarīgu informāciju. Tieši tā tas arī ir, ka ir jāaizstāv vietējo zemnieku un galvenais Valsts intereses. Minēšu piemēru no vēstures. 19. gs. beigās bagātie evreji no visas pasaules lēni un sistemātiski izpirka zemi Palestīnā, tā, ka vietējie tikai vēlāk attapa, ka ebreji bija nopirkuši savu vēsturisko teritoriju pietiekamā apjomā, lai sāktu veidot kolonijas ebreju atbraucējiem no visas pasaules. Izskatās, ka Dūklavs šo lietu redz kā valsts vīrs. Tas ir ļoti labi, tādi cilvēki vajadzīgi valdībā, kuri redz vairākus soļus uz priekšu. Latvijas zeme ir mūsu lielākā bagātība, tā ir jāpatur latviešu tautas rokās.
Toms
T
.... turpinot rakstu par Francijas lauksaimniecibas zemes pardosanas piemeru un SAFER darbibu: tur ari tiesi raksta: "You are from one of the European Union member states and you want to purchase a rural property in France: The Safer has a national service whose mission is to inform and support the European applicants who are setting up a project. " Pameklejot taja portala var ari atrast dazadu lauku ipasumu piedavajumus. Toties, ka jau rakstiju, zemes Francija netiek pardotas brivaja tirgu, bet gan pec SAFER (Valsts iestade) komisijas lemuma, balstoties uz pirceja projekta un vina spejas to istenot. Skaidrs, ka Latvija vajadzigs veidot neatkarigi zemes pirksanas/pardosanas regulacijas komisiju, kura sastava ir jabut lauksaimniecibaa augsti izglitoti Latvijas specialisti, kuri zinas aizstavet Latvijas lauksaimniecibu un Valsts intereses. Protams, arzemnieki vares pirkt zemi Latvija cik velas, bet ar istu un parbauditu lauksaimniecibas projektu, kuru istenosanu varetu parbaudit pec gada, vai diviem...
rihards
r
Tas būtu super. Es pirms vairākiem gadiem par savā biznesā nopelnīto jau nopirku zemi laukos un uzbūvēju būdu. Tagad skatos apkārt ko varētu piepirkt klāt ,lai varētu kaut kad vēlāk saimniekot. Tāds fonds, jeb attieksme man lieti noderētu. Dūklavs ir ok.
bo
b
mja.. radīt atkal birokrātisku šķērsli (fondu), lai it kā atvieglotu dzīvi lauksaimniekiem. Labāk sākt ar LAD izformēšanu, lai šis dienests arī nestu to vārdu "ATBALSTS", nevis pārvērstu zemnieku dzīvi par elli. Eiropa dod pietiekoši daudz naudas apsaimniekošanai, tikai tās lielākā daļa kaut kur paliek kabinetos. Iesākumā ir jārada tādi apstākļi, lai izdevīgi būtu kopt savu zemi tiem, kam ir kaut vai tikai daži hektāri, jo šobrīd tas papīru lērums, laiks un ceļā uz LAD un atpakaļ iztērētā degviela nevieš vēlmi kopt savu zemi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas