Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Finanšu ministrija līdz 2013.gadam tērēs 1,5 miljonus ierēdņu darba uzlabošanai

Finanšu ministrija līdz 2013.gadam tērēs 1,5 miljonus, lai uzlabotu ierēdņu darbu. Premjeru izbrīna, ka nauda tērēta nevis ēnu ekonomikas apkarošanai, bet komunikācijas prasmju uzlabošanai, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā Personīga.
Starptautiskie aizdevēji vēl Ivara Godmaņa valdībai regulāri aizrādīja, ka finanšu ministrijas ierēdņi un VID strādā slikti, tāpēc ar steigu jāceļ viņu kvalifikācija. Pēc garām sarunām ar aizdevējiem izdevies izcīnīt, ka finanšu ministrija divos gados varēs tam iztērēt pusotru miljonu latu. 

Izsludināti pirmie iepirkumi par apmācību rīkošanu. Nu tas pārsteidz pat premjeru, jo ministrijas ierēdņiem māca kā argumentēti diskutēt un skaidrot savu viedokli. Un koučinga speciālisti vērtē amatpersonu kompetenci. “Tāds uzstādījums ir bijis. Ar to gan vairāk domāts VID kapacitātes stiprināšana cīņā ar ēnu ekonomiku, FM kapacitātes stiprināšanu budžeta vadības jautājumos. Cik lielā mērā tam atbilst šis auditu komunikācijas prasmju stiprināšana, tas būtu atsevišķi jāskata un jāvērtē,” secina premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Oktobrī Finanšu ministrija slēgusi līgumus ar komunikāciju aģentūru PUZZLE par semināriem, kuros pilnveido ierēdņu prezentācijas prasmes. Tas maksā 5 tūkstošus latu (4978,13LVL). Ministrijas saimniecības vadītājs – valsts sekretārs klāsta, ka tā ir Eiropas nevis valsts nauda. Un ieguldījums – ļoti noderīgs. 

Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis norāda, ka “vēsturiski ļoti daudz ierēdņu izauguši no apakšas – eksperti, kuriem ir ļoti dziļas profesionālas zināšanas, bet ne vienmēr ir vadības zināšanas. Mūsu uzdevums, lai mēs sasniegtu labāku mūsu vadību ir noskaidrot visas tās vajadzīgās prasmes, kuras mums ir jānostiprina viņiem nākamajā periodā”. 

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) līdz šim nav iedziļinājies darbinieku apmācības jautājumos, jo viss prāts aizņemts ar budžetu. Bet viņš apšauba, vai šis ir īstais brīdis ierēdņiem apgūt sarunāšanās prasmes. Viņš apsola sekot līdzi, lai Eiropas atvēlētie miljoni patiešām būtu iztērēti lietderīgi. “Ja ir savi resursi, tad kapacitāti var celt ar saviem resursiem. Un, protams, ja paskatāmies no taupības viedokļa, tad visticamāk ir jādod priekšroka jebkurā gadījumā iekšējiem resursiem” secina A.Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas