Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Vienotības biroja logi naktī aplieti ar sarkanu krāsu

Naktī apvienības "Vienotība" birojs notriepts ar sarkanu krāsu, taču pagaidām nav zināms šī vandalisma autors.

To aģentūrai BNS pavēstīja apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunda Reire, gan daloties personiskās pārdomās, ka šāda rīcība šķiet visai līdzīga trešdien Vērmanes dārzā pieredzētajai akcijai, kad ar apaviem mests uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") ģīmetni.

Reire pastāstīja, ka biroja darbinieki nodarīto postažu konstatējuši ap plkst.8.30, kad, kā ierasts, visi nākuši uz darbu. Uz jautājumu par krāsas veidu un iespējām to notīrīt, viņa apliecināja, ka tā ir "riktīga krāsa, ne guaša vai akvarelis", līdz ar to atbrīvošanās no tās, visticamāk, būs visai sarežģīta un darbietilpīga.

"Vienotības" pārstāve pauda pārliecību, ka šāda rīcība klasificējama kā vandalisms, jo ar to ir radīts arī nopietns finansiāls kaitējums. Pagaidām gan vēl nav aprēķināts, cik tas izmaksās, bet Reire norādīja, ka ne tikai jānotīra sarkanā krāsa, bet arī jāatjauno "Vienotības" biroja oriģinālais noformējums - zaļās uzlīmes.

Biroja darbinieki jau izsaukuši policiju, taču pagaidām tā vēl nebija ieradusies.

Aģentūra BNS novēroja, ka apvienības birojam apskādēti visi Barona ielas pusē esošie logi, viens logs Elizabetes ielas pusē, kā arī ieejas durvis.

Lai arī šāda rīcība ar krāsu šķiet ļoti līdzīga akcijai, ko trešdien pie "Vienotības" biroja izvērsusi ar apvienību "Saskaņas centrs" saistītā jauniešu organizācija "Vienota Latvija", kad "ar tupelēm mests pa Ministru prezidenta portretu", Reire uzsvēra, ka patlaban nekas nav zināms un paļaujas uz profesionālu policijas darbu.

"Ļoti ticam un ceram, ka policija varēs noskaidrot, kas to ir izdarījis," sacīja apvienības pārstāve, piebilstot, ka tuvumā ir izvietotas arī novērošanas kameras, kas, iespējams, varētu palīdzēt konstatēt vaininiekus.

„Vienota Latvija” noliegusi saistību ar uzbrukumu „Vienotības” birojam

Mēs nenoliedzam, ka vakar rīkojām protesta akciju iepretim „Vienotības” birojam, taču, kas attiecas uz krāsas uzbrukumu, tad varu apliecināt, ka jauniešu kustībai ar to nav nekāda sakara un mēs nekad nenolaistos līdz šādam līmenim, paziņojis „Vienota Latvija” līderis Eduards Svatkovs

Mēs nekad netērētu naudu krāsai un vēl jovairāk laiku, lai šo krāsu aizgādātu līdz „Vienotības” biroja skatlogiem”, viņš argumentē.

(papildināta ar FOTO)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas