Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Igaunijas pasaka: maksā nodokļus, ārstējies par brīvu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aahof
A
Un tagad latviski. Igauniski paslavēju Eesti valsti, bet ko gan lai saka latviski par savu mīļo dievzemīti? Laikam tiešām esam pieļāvuši, ka dažāda kalibra kampēji ir tā izkampuši LV, ka drīz nāksies maksāt ne tikai par veselības aprūpi, bet arī par to, lai "brīvā" zemē varētu brīvi nobezdēties. Smieklīgi, bet fakts, ka šādai LV brīvvalstij attiecībā pret latviešu nācijas izdzīvošanu jēga ir visai maza.
Aahof
A
See on hea. Ma armastan Eesti vabarik.
puaro
p
Kad vienkāršais Latvijas iedzīvotājs/vēlētājs/medicīnas/izglītības/ceļu lietotājs u.c. šīs lietas savilks kopā ... ------------------------------------------------------- ------ Nesavilks viņš šīs lietas kopā, jo sabiedrība atbalsta gan kukuļdošanu/ņemšanu (sākot no slavenā piecīša ceļu policistam, lai atpirktos no satiksmes noteikumu pārkāpuma) līdz nodokļu nemaksāšanai un aldziņām aploksnēs (jo ''tāpat jau tā valsts man neko nedos''). Nu lūk, te ir rezultāts. Tomēr vieglāk ir lamāt kaut kādu mistisku valdību, ka tā mums nedod to ko gribētos(bezmaksas medicīnu un izglītību), nekā pašam paskatīties spogulī un pajautāt - klau, bet cik es esmu ielicis tajā bezmaksas maciņā, lai man šie labumi būtu??
...
.
Igaunija spēja sakārtot savu medicīnu JAU 1992-93. gadā, Latvijā - tikai bandītiski, likumīgi zagt, krāpt - un tajā bija iesaistīti VISU LIELO SLIMNĪCU VADĪBA, MINISTRI, MEDICĪNAS TEHNOLOĢIJU FIRMU VADĪTĀJI, CELTNIEKI, kas cēla un remontēja. Un Tautas Partijas ministri, slimnīcu vadītāj. Arī Muciņš - kopā ar igauņiem pētīja, kā optimizēt slimnīcu skaitu - igauņi optimizēja, mēs taisījām Ludzas slimnīcas otkatu. Kad vienkāršais Latvijas iedzīvotājs/vēlētājs/medicīnas/izglītības/ceļu lietotājs u.c. šīs lietas savilks kopā vēlēšanu dienā? Cik ilgi šie oligarhi jau valdījuši, cik miljardus Latvijai nozaguši?
experc
e
izlasot so rakstu ( ja vien tur viss ir precizi), Tautas partijas medicinas un labklajibas jomas specialistiem vajadzetu kolektivi nosauties... amen..
May
M
Latvijā mediķi gribēja 100% maksas medicīnu uz valsts medicīnas iestāžu bāzes. Tas arī tika izdarīts. Ilgtermiņā saglabāsies neliels daudzums ārstu , kas apkalpos mazu maksātspējīgo sabiedrības daļu. Pārējāi sabiedrības daļai medicīnas pakalpojumi nebūs pieejami.
Zane
Z
Šeit vajag īpaši uzsvērt: MAKSĀ nodokļus un ārstējies par velti! Proti, kā visās normālās valstīs, valsts apmaksātu ārstēšanu saņem tie, kuri maksā nodokļus, nevis visi nemaksātāji kā Latvijā. Mums puse no visiem maksā nodokļus, bet par valsts naudu grib ārstēties visi, arī tie, kuri apzog valsti nodokļos. Tā ir nelaime numur viens Latvijā.
bimbam
b
Jo ilgak medicinas sistema LV nav sakartota, jo parliecinataks esmu, ka parazitiskais arstu/slimnicu komplekss apzinati kave sapratiga risinajuma ieviesanu, jo tada gadijuma atkristu iespeja bazt naudu kabata. Ko var gribet, ja zaglus celam prezidenta goda!?
ābrams 2
ā
Igauņi ir lohi, viņi neko nejēdz no šķirām sabiedrībā, no tā, ka 20% valsts tēriņiem ir jāparedz "otkatu" sistēmai un par to, ka, pieņemot lēmumus, interešu centrā ir jāliek nevis valsts iedzīvotājs, bet gan tas, "kurš īsti tad sadalīs" otkata budžetu. Igauņi ir lēni un muļķi, jo viņi nemāk zagt "po zakonu".
MICE
M
Lielbritaanijaa ar ir saada sisteema, maksaa nodokljus- aarsteejies par briivu, ja nopietnaaka operaacija, tad nedaudz jaapiemaksaa. Tie kas nemaksaa mediciinas nodokli, aarsteeshanaas sanaak ljoti daarga.. Igaunji malachi
tik
t
Ko tad gribiet!Šķēle ar TP kārtīgi piezagās un vēl grib!
asd
a
Būtu vērts pētīt cik naudas aiziet pieaugošās maksas medicīnas monstrozo valsts būvju celtniecībai un cik patiesai ārtniecībai. Šobrīd turpinās par valsts naudu veidotas bāzes radīšana privātai maksas medicīnai.
Alberts
A
Patieshaam kauns paliek par savu valsti ! Atkal kaads meeginaas attaisnoties ka mums mediciina ir visdaargaakaa jo ''mazs tirgus'' kaa, tas ir ar zaaleem ! Gan jau ir izdomaatas kaadas atrunas ! Briizhiem liekas ka aiz muusu baalelinju muguraam staav kaadi starptautisku reketieru bars ar pistoleem un prasa savu dalju ! Nu nevar itkaa briivpraatiigi cilveeks iet pret savu tautu ! Shausmiigi, bet kaut kas notiek taads par ko mees neko veel nezinaam !
Adatiņa
A
Igauņi un arī Lietuvieši dzīvo daudz labāk ,jo viņiem ir normāla saima un saprātīgi deputāti,viņi viens otram neskauž,viens otru glābj,kad notiek nelaime,nevis,kā pie mums,ja kas tad iegrūdīs bedrē vēl dziļāk,kaut arī pirms nelaimes bijuši draugi.Visa mūsu politika ir galīgā maisā! Te jau katrs dara kā viņam ienāk galvā!Tagad arī par pensionāru Rīgā braukšanu bez maksas,bet vai tad citās pilsētās nav pensionāri cilvēki! Liepājā, Daugavpilī un citur?Un par tādiem deputātiem mēs vēlēsim atkal un vēl rindā stāvēsim ,lai tikai ātrāk nobalsotu!
Buba
B
Nuja, bet viņi pateicības sauc par kukuļiem, bet "ātrie" pieder valstij vai kādam urmasam, nevis mamedovam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VAIRĀK LAIKRAKSTĀ DIENA:

Igaunija. Maksā nodokļus - ārstējies par velti

Ko var mācīties no igauņiem?

Kur briesmas, tur steidz ātrāk Pie speciālistiem jāgaida rindā > Ģimenes ārstiem pacientu «griesti»

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas