Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koalīcija spriedīs, vai budžetā iespējams rast vēl kādu finansējumu mediķu atalgojumam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pieredze māca
P
Sēdēšana mīkstā ministra krēslā,jebkurā ministrijā-svarīgāka par visu!
Tādi ir tie mūsu ministri
T
Viņķele pat neiebilst pret viņas viena groza obligātās veselības apdrošināšanas atlikšanu!Neskatoties uz to,ka Latvija jau 30 gadus ir bez obligātās veselības apdrošināšanas!
>>vaivai
&
Jānogriež uz pusi ministrijas ar visiem liekēžiem!
Rodas iespaids
R
Koalīcija spriež,ministre tikai klausās!
Repetitio est mater studiorum
R
Lai ministre pamācās no Vidzemes slimnīcas galvenā ārsta, kurš piesaistījis 30 jaunos mediķus - rezidentus. Ja ministriju vadītu jauns, mūsdienīgi izglītots, profesionāls, progresīvi domājošs cilvēks , tad nebūtu nekādu streiku. Kamēr amatos liks vecos padomju laika karjeristus, kurus piedevām tauta svītrojusi no visiem vēlēšanu biļeteniem, tikmēr tautu musinās un noteikumus diktēs Kehri un Co.
Nav pat jāmeklē!
N
Vai tad vairāki simti VM ierēdņu ir radikāli uzlabojuši sabiedrības veselību,salīdzinājumā ar pirmskara Latvijas Labklājības ministrijas Veselības departamenta tikai 17 darbiniekiem,kad nebija ne kvotu,ne rindu ne kukuļu ārstiem,bet bija obligātā veselības apdrošināšana un ārsts pieejams jebkurā pagastā! Vai tad mums ir labāka veselības aprūpe,nekā Igaunijā,Somijā,Zviedrijā,Norvēģijā,,Islandē,Īrijā,Nīderlandē,Vācijā,Polijā,Ungārijā,Horvātijā un Grieķijā,kur veselības ministrijas nemaz nav?!
Kas ir vēl svarīgāks par veselību?
K
Bet Latvijā, diezgan bēdīgi ir pat ar armijā rekrutējamo veselību! Un,jo vairāk cilvēku slimo,jo lielāki ir izdevumi viņu ārstēšanai! Tādēļ zemo reitingu partiju finansējuma palielināšanai paredzēto naudu izmantosim labāk mediķu algām!
fans
f
Cepuri nost! Kankariņieši rullē!
Tikai neceriet,
T
ka no tā kāds būs paēdis, un ka caurā muca no tā PILNĀKA taps. Tas ir vējā izšķiests laiks un līdzekļi un nekas vairāk. Ķertā Valža banda ir kā elle NEPIEPILDĀMA.
Posts legālajai ekonomikai
P
Diferencētā neapliekamā (DNM) ietekme: 1) Pēc ekonomiskās būtības DNM ir atbalsts uzņēmējiem, kuri maksā zemu atalgojumu; 2) DNM veicina zemas pievienotās vērtības (lētā darbaspēka) ekonomikas saglabāšanai; 3) DNM dod priekšrocības “aplokšņu algu” sektoram; 4) DNM mazina to uzņēmumu konkurētspēju tirgū, kuri legāli maksā normālas algas; 5) Pretēji plaši tiražētajiem mītiem, DNM nemazina nevienlīdzību, bet pat nedaudz palielina to starp personām ar un bez apgādājamajiem. Vienīgie nodokļu instrumenti, kas mazina nevienlīdzību, ir uz speciālajām grupām - bērni, pensionāri, personas ar invaliditāti – orientētie. Tos valdības (JKP) piedāvājums neparedz straujāk palielināt (tos palielinās saskaņā ar iepriekšējo grafiku – bērniem – līdz 250, pensionāriem – līdz 300, bet invalīdu speciālo atvieglojumu plānots atstāt iepriekšējā līmenī.
DNM - atbalsts aplokšņu algām
D
valdības untums – mainīt diferencētā neapliekamā minimuma (DNM) augšējās robežas paaugstināšanas grafiku, kam nākamgad budžetā papildus jau ieplānotajiem 20 miljoniem prasa vēl 35 miljonus. Šī pozīcija vislielāko labumu uz mājsaimniecības locekli dod personām ar pilnu darbspēju bez apgādājamajiem pēc pazīmes – neliels legālais atalgojums. Tajā pašā laikā valdība neatrod 2,5 miljonus aizbildnībā esošo bāreņu un citu bez vecāku gādības palikušo bērnu uzturnaudas palielināšanai, 27 miljonus Minimālā ienākumu līmeņa koncepcijas ieviešanai (skar personas ar invaliditāti un mazo pensiju saņēmējus), kā arī neatrod līdzekļus mediķu un pedagogu atalgojuma celšanai apsolītajā līmenī. Līdz ar to nevienlīdzība tikai pieaugs, tomēr no normālas algas legāli maksājošo darba devēju skatpunkta nepatīkamākā ir DNM un tā postošā ietekme uz ekonomikas attīstību.
Dienas bizn. 30.10. labs raksts
D
tur teikts, ka Kariņš un Reirs visvairāk rūpējas par aplokšņu algu maksātājiem un to saņēmējiem, tādā veidā šķērdējot milzu līdzekļus un graujot legālo ekomomiku. https://www.db.lv/zinas/valdibas-budzets-saeimas-dzirnavas-492680
šlesera
š
MELI !
  • 8
  • 4
vaivai
v
Varbūt nogriez uz pusi militāros izdevumus!? jābeidz demagoģija: krievi nāk!
lailai
l
Kad kādi 300 000 krievu civilokupantu aizvāksies, varēs parskatīt valsts aizsardzības izdevumus...
  • 8
  • 3
padomdevejs
p
Naudu var atrast loti vienkarsi, ir jasamazina prezidentu alga, pensijas, ir jasamazina ministru, deputatu, diplomatu, ierednu algas par 50-70% un ir jalikvide visas privlegijas un socialas garantijas kadas sie neliesi un kretini sanem apzogot latviesu tautu un visiem valsts parvalde stradajosajiem algas ir jaaprekina par pamatu nemot Latvija noteikto minimalo bada algu 430€/ menesi, tas izskatitos sadi: deputatam alga 430x3 (koificients)=1290€/ menesi pirms nodoklu samaksas, lidzigi visiem mnistriem, ieredniem....un tad naudas pietiks medikiem, pedegogiem, pensionariem, kuri nabadziba dzivo ar 300€/ menesi bada pensijam, pietiks visu Latvijas sajato celu atjaunosanai un remontiem.
Pārtikušais lets
P
Jūs taču savā paRašā to jau izdarījat pirms 100 gadiem, vēl līdz šim pakaļā. Kur rodas šādi stulbeņī ?
  • 8
  • 5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas