Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kolāts: Medijos gadās ētiski apšaubāmas situācijas, taču no likuma viedokļa viss ir kārtībā

Medijos bieži gadās no ētiskā viedokļa apšaubāmas situācijas, taču no likuma viedokļa tai pašā laikā viss ir kārtībā. Tā komentārā Dienai izteicās Latvijas Radio valdes loceklis Dzintris Kolāts.Komentējot situāciju, ka Drošības policija nav saskatījusi noziegumu Emīla Jakrina (TB/LNNK) sarunā ar Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti, Dz.

Kolāts teica: "Droši vien no likumu pantu viedokļa Jakrina sarunā ar Gailīti nebija nekā pretlikumīga. Noskatoties televīzijas sižetu, es publiski paudu viedokli, ka tā ir spiediena izdarīšana. Man saruna nešķita pieņemama. No attieksmes pret medijiem viedokļa tā bija, mazākais, dīvaina. Īpaši priekšvēlēšanu laikā.""Šāda prakse pret brīviem masu medijiem nav pieņemama. Tā nav pieņemts darīt - ierasties un saukt ārā Ziņu dienesta vadītāju un viņam skaidrot, kas un kā jārāda," saka Dz.Kolāts. "Ja Jakrina kungam bija kādi pārmetumi LTV Ziņu dienesta vadībai, tad vajadzēja vērsties pie augstākas priekšniecības, LTV vadītāja vai uzreiz pie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja. Vērtējot Drošības policijas lēmumu neierosināt lietu, jāteic, ka medijos bieži gadās no ētiskā viedokļa apšaubāmas situācijas, taču no likuma viedokļa tai pašā laikā viss ir kārtībā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas