Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kulbergs: Nodevas paaugstināšana veicinās nedrošu un vecu automašīnu lietošanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hihi
h
1. ja auto iziet tehnisko skati, tas drīkst piedalīties satiksmē, vienalga, cik vecs arī nebūtu. Nav ko demagoģiju bīdīt - vecie nebūt nav tie nedrošākie. 2. milzu kastes, t.s. kr--u pagarinātāji, satiksmi apgrūtina visvairāk, jo to īpašnieki(-ces blondīnes) pērk tiesības, braukt un parkoties neprot, ar savu nespēju apdraud pārējos. 3. šādi 3 l gaisa piesārņotāji un 2 vietu aizņēmēji bez žēlastības "jāsit ar rubli", - lai maksā, ja nejēdz pāriet uz kompaktklasi, kas pilsētai ir vispiemērotākā. T.s. ekskluzīvu un jaudīgu auto nodoklis jāceļ pamatīgi - vismaz par pāris tūkstošiem.
tante
t
Neticu- tieši biezās mašīnas mēdz būt vecas. Braucot pa citām valstīm, nākas sastapt smukas mazas un jaunas mašīnītes.
vientulais vilks
v
Ja ir kruts auto ,netirinies maksa raga,AMEN
Anna
A
Katru reizi klausos mūsu līderu muldēšanu, un katru reizi domāju: kas viņi patiešām ir tādi idioti, vai tiešam tik sirsnīgi nesaprot, ko viņi dara. Un katru reizi es pieķeru sevi uz tā, ka es zinu atbildi: viņi tiešām ir tādi! Par kādu mūsu senču mantojumu, viņi runā? Par kādu mūsu valsts vēsturi? Nē santīmu neatkapjas savai treknošanai , vai navsaprotams, ka jau pavisam drīz nepaliks ne jauno, ne četrdesmit gadus vecus. Aizbēg (ja var) tie, kuri ir vecāki par piecdesmit! Aizbeg, lai nopelnītu un nomaksātu parādus par dzīvokli, kurā neviens nedzīvo! Kur tas ir redzams? Nodokļi par ceļiem? Galu galā, tiko paaugstināja! Lietuvā vispār nav šāda nodokļa, tur nodokļis iekļauts benzīna cenā. Unneviens nerūpējas kādas jaudas vai tilpuma ir dzinējs! Viss ir vienkārši un gudri. Par to ka man ir liels dzinējs, man jāmaksā valstij vairāk ar to ka es pērku vairāk benzīna! Un, kad es pirku mašīnu, es apzināti gāju uz to, zinot, ka mans dzinējs tiešām ēdis vairāk nekā ekonomiskas klases mašīnas.Un priekš kam šeit ir ceļa nodoklis? Pa bedrem mēs lēkajam visi vienādi, kā ar mazu dzinēju, tā arī ar lielu. Cik žēl ir cilvēkus ...
Apnicis
A
Apmēram to pašu dziesmu viņi koklē jau 20 gadus: nevajag progresīvus nodokļus un nodevas par grezniem auto. Vienalga tie, kuriem būs nauda, turpinās braukt ar svaigiem poršiem, bet nabagi- ar vecām ladām.
Nesaprotu
N
Neredzu loģiku - kāpēc tiek apgalvots, ka nodevas paaugstināšana veicinās vecu automašīnu lietošanu, ja tieši vecajām nodeva pieaugs, turpretī jaunajām samazināsies?
barca
b
Lai šāds nodokļu palielinājums neizietu lācītim bokom, nodoklis jāpārliek uz degvielu, kā tas ir Lietuvā. Ko mēs iegūstam? Mēs iegūstam godīgu nodokļa sloga sadalījumu uz tiem, kas vairāk brauc un uz tiem, kam vairāk auto patērē degvielu. Otrkārt , reģistrēt auto Igaunijā nav jēgas. Treškārt visus auto pie pirkšanas apliekam ar pvn un pie vienas vietas, vai vi;nš biezajam darba auto vai nedarba! Ceturtkārt visus luksusauto apliekam ar sociālo nodokli, lai maksā biezie penšiem pensijas un piektkārt ienākuma nodoklis ir obligāts! Alleluja!
LAIMĪTE
L
Nu labi, pacels nodokli...bet kur tad tas nodoklis iekritīs, ta ne jau autoceļu uzturēšanai - kā tas ir paredzēts, bet valsts kopējā maciņā. Šogad jau braucot gandrīz riteņus aplauzu - kas būs pēc šīs ziemas......es ar būtu mierā maksāt, ja tam jēgu redzētu. :(
vilis
v
Nevaram atļauties katram jaunāko Mersedesu.Valdība pareizi rīkojas.Tikai jāņem vērā Kulberga brīdinājums,jāizstrādā likums ,ka reģistrācija ārzemēs"apsviedīgajiem zēniem" vījģet bokom.
Left
L
Muļķības. Vari atļauties jaunu auto, vari atļauties lielāku nodevu. Mums nav savu autoražotāju kas būtu jalobē.
w
w
es tam visam noticēšu tikai tad- kad valsts,ministriju,pašvaldību dažādu līmeņu virsvadītāji un apakšvadītāji pārsēdīsies no nodokļu maksātāju nodrošinātajiem meršiem,volvo un audi uz hyndai getzuiem vai vismaz -škodām fabia.
Voice
V
bet varbūt tomēr vajadzētu padomāt par atviegojumiem un apgrūtinājumiem attiecībā uz katru konkrēto gadījumu - tā, lai nodoklis iebliež pa blondīnēm kajennēs un 19gadīgiem tirliņiem tēta pirktajā Q7, bet neiedzen stūrī ģimenes ar bērniem?? man, piemēram ir 3 bērni un vienīgais auto - 9 gadus vecs dīzeļsābs universālis, kurš pirkšanas brīdī maksāja tikpat daudz, cik jauns getzs. un pirku es viņu (neņemot kredītu) ne jau tāpēc, ka ekskluzīvs, bet tāpēc, ka gribēju drošu, ietilpīgu, ērtu un EKONOMISKU auto. ko šī nodokļa autori iedomājas panākt manā gadījumā - stimulēt mani pārsēsties jaunā mazlitrāžas auto? kā tieši? nodokli es vēl varēšu atļauties samaksāt, bet nopirkt jaunu auto - diez vai.
Apelsīns
A
Nākamais loģiskais solis būtu patēriņa kreditēšanas aizliegšana, lai tauta brauc ar mašīnām, kāds var atļauties.
ezis
e
Vācijā pēc 2.kariņa ar trīsriteņu šrotiem braukāja ..... tagad brauc ar mercedesiem un BMW, jo tagad var to atļauties.... Mēs šobrīd esam Vācija pēc tā otrā kara.... un mēs nevaram atļauties ļoti daudz ko. Un tas būtu jāsaprot arī tiem gudrajiem tur augšā. Es piekristu, ka super duper ekskluzīviem auto nodoklis ir attiecīgi ekskluzīvs, bet..... to vai auto ir ekskluzīvs var noteikt pēc cenas! Dzinēja tilpums neko neizsaka. Kā jau te tika minēts - gīmenei ar vairāk kā vienu bērnu un suni vajag lielāku braucamo! Un lielāks braucamais prasa lielāku dzinēju - vai tāpēc tas ir ekskluzīvs? Nevar piecu cilvēku ģimene normāli pārvietoties ar kompaktu Polo. Par tiem džipiem - cik daudzi no jums dzīvo ārpus Rīgas? Es dzīvoju. Un, protams, ir daudz dienas gadā, kad var pa vietējiem ceļiem izbraukt ar mazauto, bet ir ļoti daudz dienas gadā, kad to droši nevar izdarīt! Sniegs, dubļi rudenī un pavasarī ir tikai daļa no visām mazo ceļu problēmām - tad ko man darīt? man principā nepienākas braukt ar auto? Var jau arī teikt, ka tad OK - ārpus pilsētām lai džipisti brauc, bet Rīgā nē.... bet man nav naudas otram auto.... tad ko man darīt? Galvaspilsēta nav priekš manis? Arī ar autobusu normāli nevar atbraukt, turklāt tagad taču šiem dotāciju ņemšot nost.... Tad vēl par tiem vecajiem auto - es ļoti gribētu jaunāku par 2005.gadu..... es uz to eju, es nesūdzos ka man nav un es ticu ka man būs, bet nu objektīvi skatoties, šobrīd ir diezgan grūti tādu atļauties. Ņemt līzingu? Dienā ir gana daudz rakstu bijis par nelaimģajiem līzinga ņēmējiem un labas dzīves tīkotājiem, kuriem " viņu vietu" arī jaukais komentatoru pūlis naski ierādījis.... Turklāt lai ko neteiktu jauno auto tirgotāji - vecs auto ir daudz, daudz, daudz lētāks gan iegādē, gan uzturēšanā! Tā visa sāls ko gribēju pateikt - nevar vienkārši mehāniski veikt šādas reformas, nedomājot par kopējo situāciju. Jā mēs (tauta) neesam tik labi kā vācieši, neesam sald;ējumu vēl nopelnījuši, bet arī jūs (valdība, saeima) neesat ne tuvu tik labi un arī jūs neesat nopelnījuši kārumus!
mjā
m
galīgas muļķības, ja būs nauda kārtīgai mašīnai, tad pāris simt latu nodokļa dēļ neviens nebrauks ar mēslu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas