Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lasītāja raksta: Citās Eiropas valstīs jau runā, kā sev pasargāt no gripas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
prieks
p
Apbrīnojami, ka neviens LV medijs vēl nav rakstījis par D vitamīnu, tikai par apšaubāmām vakcīnām. Nesen Japānā veikts pētījums apstiprināja, ka D vitamīns ir spēcīgāks par vakcīnu gripas profilaksē, kāpēc par to Diena neraksta? Starp citu, pētījums publicēts American Journal of Clinical Nutrition un pārstāsts atrodams <
Kaspars
K
Gripai ir ļoti smagas komplikācijas, valstī vairāk mirst no tām, piemēram, sirds un asinsvadu dēļ, nekā tieši no pašas gripas, kaut arī no tās mirst rekordskaitļi.
angriff
a
vislabakais pretgripas lidzeklis-izsargasanas no sabiedriska transporta izmantojot velosipedu
Dr.xy
D
Vai Dienas "specialisti nevaretu paskaidrot,ka var sakt"izstradat" jaunas vakcinas,ja nav vel izdomats kada gripas epidemija ir sagaidama sogad.Un vai var "izstradat" vienalga kadu medikamentu paris menesu laika?! Tam ir vajadzigi GADI!
Dr.xy
D
Cik Diena sanema no Pharmaindustrie par so reklamu.Absoluti meli,ka Eiropas valstis tiek izstradatas jaunas vakcinas,jo ieprieksejas vairs neder.Protams,ka ieprieksejas vairs neder,jo iedzivotaji atteicas vakcineties,un valsts naudu par vakcinu iepirkasanu samaksaja.Ko nu lai tagad dara? Jaizdoma kads jauns pademijas nosaukums,gandriz jau viss ir bijis,varbut tagad slieku gripa? Vai medmasas A.Zarinas nevajadzetu atlaist no darba par meligas propagandas izplatisanu? Kadel Latvijas Vakcinacijas centrs neko nezino par pagajusa gada, pec vakcinacijas, mirusajiem?! Kadel nezino par to,ka arsti,kurus vel nebija nopirkusi zalu razotaji, bridinaja savus pacentus par vakcinu bistamibu? Un tas viss notika no Dienas aprakstitaja Eiropa,kura tagad "tiekot iztradatas" jaunas vakcinas?
TanteSidra
T
! 11:01 _Sajaucot pretiesnu zāles kopā ar griķiem, paēdu un padakterējos. Un sāku domāt - ja nu no Šīna kādu dzīvoklīti iegādātos?_ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ man patik - paedu un padakterejos... :) nu un juties brinishkjigi, vai ne? ta ka Slesers labs un Ulmanis gudrs.
tak
t
nav cilvēkiem kur naudu likt. Es vēl eju katru dienu peldēties. No saaukstēšanās ne vēsts. Tā iznāk lētāk nekā dakteri un zāles. Un par gripu - kā tur teica Edgars filmā "Purva bridējs" - ko nevēlos notiekam, tam negatavojos.
me
m
katru dienu apēdot 1 sīpolu un 3 daiviņas ķiploku, gribu var saķert? Tā var pazaudēt draugus un kolēģus :)
grieta
g
man jau šķeit, ka šis "vienkāršās lasītājas" uzsaukums, kas tika izsūtīts visiem medijiem, ir PR gājiens iz kaut kādas potētāju firmas. cilvēki diez vai šogad skries potēties pret gripu - naudas ta vairs nav tik daudz. un tad nu tagad jātaisa panika.
nv
n
/..Lasītāja raksta: Citās Eiropas valstīs jau runā, kā sev pasargāt no gripas../ ------------ it kā šogad būtu kaut kas jauns, kā to darīt :) gripas nāk un iet katru gadu un pasargāt sevi no tām jau nu vajadzētu zināt kā, ja akurāt nepiedzimst katru gadu no jauna.
Ieva
I
Ja kreatinīns ir par lielu, tad labāk tomēr uzmanīties. Analīzes var uztaisīt Gulbja laboratorijā kaut bez nosūtījuma. Bet vispār pašam ir jāizšķiras: vai gribas ik pa brīdim uztraukties, vai visu noskaidrot un atbilstoši rīkoties. Jā, mūsu taupības situācijā būs grūti, bet....Bet ja nu galīgi negribas, tad princips ir viens: ja pēkšņi ir kļuvis daudz sliktāk, obligāti jābrauc pie ārsta.
...
.
kādas varētu būt nieru kaites? zem acīm ir palieli maisiņi - sākt riņķa danci - pie ģimenes ārsta (bez simptomiem), tad pie speciālista pārbaudīties, nav ne laika, ne naudas, ne vēlēšanās...
Ieva
I
Bet vispār interesanti, ka dakterīši, kam visbiežāk iznāk saskarties ar griou un gripas sekām, brīdina no pretsaaukstēšanas līdzekļiem, jo, ja esi saķēris vīrusu, tad visprātīgākais, ko darīt, ir infekciju mierīgi pārciest. Jo lieta tā, ka vīrusam, lai vairotos, ir vajadzīgi šūnas enzīmi, un enzīmi ir olbaltumvielas, kas paaugstinātā temperatūrā strauji zaudē aktivitāti. Šūnai ir šādi tādi kompensācijas mehānismi (līdz zināmai robežai), bet vīrusi ir pārāk primitīvi. Tā kā, ja nav nekā hroniska, īpaši saistīta ar galvas smadzenēm (jo temperatūra var izprovocēt smagas lēkmes), pieaugušie mierīgi var izturēt līdz 39 grādiem.
Ieva
I
Protams, ka var, jo tie iznīdē konkrētas baktērijas, bet gripu izraisa vīruss. Tiesa gan abi uzlabo imunitāti, taču ar to nepietiek. Noteikti ir vajadzīga arī zivju eļļa, ja vien neaizraujies ar svaigām vai viegli marinētām reņģēm/siļķēm/lašiem, noteikti vajag parūpēties par zarnu mikrofloru, turklāt atceroties, ka reklamētie jogurti no šī viedokļa ir pupu mizas, tāpēc atkal, ja vien neaizraujies ar dārzeņiem, jārūpējas par šķiedrvielām- īpaši labas ir klijas....Bet vispār nav vērts psihot: ja plaušas un sirds kārtībā, nav smagas aknu vai nieru kaites vai epilepsijas, tad vienkārši jāskatās: ja temperatūra ir līdz 38 (apmēram), ir jāēd pilnvērtīgs uzturs, ja augstāka, tad tas liecina, ka iespējams sākusies bakteriāla infekcija un jebkurā gadījumā jāiet pie ārsta...
NAV VIENALGA
N
un gripa nav nekas aarkaarteejs... parasta slimiiba, ko var viegli izaarsteet! tas tev nav aids vai veezis, ar ko jaamocaas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas