Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas Autoceļu uzturētāja valdē ieceļ ar Ventspils uzņēmumiem saistīto Olgu Pētersoni

Nomainot divus valdes locekļus valsts a/s Latvijas Autoceļu uzturētājs (LAU), Satiksmes ministrija (SM) kā kapitāldaļu turētāja veikusi izmaiņas vēl viena tās paspārnē esoša uzņēmuma vadībā.Šodien LAU akcionāru sapulcē nolemts no valdes locekļa amata atsaukt Ģirtu Biti un Jāni Sproģi, viņu vietā ieceļot Olgu Pētersoni un Ainaru Vilnīti, informē SM.

A.Vilnīša līdzšinējā darba vieta ir valsts a/s Latvijas Valsts ceļi Administratīvās pārvaldes direktora amats. Viņš iepriekš bijis arī šā uzņēmuma valdes loceklis.Savukārt O.Pētersone iepriekš ieņēmusi vadošus amatus dažādos Ventspils uzņēmumos. Viņa agrāk bijusi a/s Ventspils naftas (VN) valdes priekšsēdētāja, strādājusi arī SIA Ventspils Naftas termināls (VNT) un a/s Latvijas Kuģniecība (LK) padomēs. Tāpat O. Pētersone bijusi valdes locekle Ventspils attīstības aģentūrā (VAA).

O.Pētersone tranzītbiznesa aprindās uzskatīta par Ventspils mēram Aivaram Lembergam pietuvinātu personu. Kad O. Pētersone 2009. gada beigās pameta VN prezidenta amatu, neoficiāli tika minēts, ka tas saistīts ar VN lielākā akcionāra Vitol vēlmi nomainīt uzņēmuma vadībā A. Lembergam lojālo personu.

Pērn pirmajā pusē O. Pētersone zaudēja padomes locekļa amatu VNT. Pērn beigās LK akcionāru ārkārtas sapulcē, kas norisinājās mikroautobusā, nolemts O. Pētersoni un vēl citus atcelt no LK padomes, ievēlot tajā jaunus cilvēkus. Neoficiāli tiek minēts, ka tādejādi A. Lembergs zaudējis ietekmi arī LK.

Jauniecelto LAU valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no rītdienas, 12. janvāra.

SM atgādina, ka pērn 17. decembrī akcionāru sapulcē no LAU valdes locekļa amata atsaukts Ģirts Freimanis, viņa vietā ieceļot Ivaru Bārdiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas