Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Līgo noskaņās noslēgsies Latvijas dienas Polijā

26.jūnijā Polijas pilsētā Viškovā, noslēgsies Latvijas kultūrai veltītais pasākumu cikls "Kaimiņu kultūru observatorija". Noslēguma pasākumā uzstāsies Valmieras Kultūras centra tautas deju ansamblis Gauja, bet pēcpusdiena iecerēta kā brīvdabas svētki vietējai sabiedrībai, kuru laikā vairāki vietējie kolektīvi kopā ar viesiem no Latvijas iepazīstinās ar latviešu un poļu Jāņu dienas tradīcijām, informē Ārlietu ministrija.

Klātesošos uzrunās Latvijas vēstniecības pirmā sekretāre Vita Dobele.

Latvijai veltīto pasākumu sērija, kas sākās šā gada 12.maijā, notiek pēc Viškovas Pilsētas bibliotēkas iniciatīvas ar Polijas Kultūras un nacionālā mantojuma ministrijas finansiālu atbalstu, aktīvi līdzdarbojoties Latvijas vēstniecībai Polijā, kā arī vairākiem Polijā dzīvojošiem latviešiem un poļiem, kuriem ir interese par Latviju.

Latvijas dienu ietvaros noticis Latvijai veltīts seminārs ar Latvijas vēstnieka Einara Semaņa lekciju par Latvijas ārpolitiku un ekonomisko situāciju, kā arī divi literāri pasākumi – Knuta Skujenieka dzejas vakars un Kārļa Skalbes pasaku lasījums.

Kā skaidro ministrija, kopumā Polijā pēdējos gados arvien pieaug interese par vasaras saulgriežu paražām, kuras, atšķirībā no Baltijas zemēm, lielā mērā bija no dzīvās tradīcijas izzudušas. Ar Jāņu dienu saistītām poļu tradīcijām veltīti pasākumi šajās dienās tiek rīkoti daudzviet Polijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas