Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Noskaidrots "vidējais" eiropietis

Lai akcentētu oficiālās statistikas nozīmi, šodien pirmo reizi tiek svinēta Vispasaules statistikas diena, informē ziņu aģentūra LETA.Eiropas statistikai piemīt divas galvenās iezīmes, kas padara to neaizstājamu. Pirmkārt, tā sniedz par visām ES dalībvalstīm vidējos statistiskos datus, ko var izmantot par atskaites punktu salīdzinājumam ar katru dalībvalsti, palīdzot ilustrēt līdzības un atšķirības ES. Šāda Eiropas statistika ir pieejama par daudzām nozarēm - valsts finansēm, cenām, ārējo tirdzniecību, darba tirgu, veselību, izglītību un tamlīdzīgi.

Oficiālā statistija ir palīdzējusi noskaidrot "vidējo" Eiropas pilsoni.
Eiropas pilsone sieviete ir 42 gadus veca, un viņas paredzamais mūža ilgums ir vēl 41 gads. Apmēram 28 gadu vecumā viņai ir piedzimis pirmais bērns, un viņai ir mazāk par diviem bērniem. Viņa strādā valsts vai sociālo pakalpojumu sektorā aptuveni 33 stundas nedēļā, un viņai ir vismaz vidējā izglītība.

Savukārt "vidējais" Eiropas pilsonis vīrietis ir 39 gadus vecs, un viņa paredzamais mūža ilgums ir vēl 39 gadi. Viņš strādā tirgus pakalpojumu sektorā aptuveni 40 stundas nedēļā, un viņam arī ir vismaz vidējā izglītība.

Tiek atgādināts, ka 2011.gadā visās ES dalībvalstīs notiks jauna tautas skaitīšana un tās rezultāti būs ļoti svarīgi gan nacionālajā līmenī, piemēram, pieņemot lēmumus par valsts infrastruktūras izvietojumu (skolas, slimnīcas, energoapgāde, transports), gan arī Eiropas līmenī, piemēram, nosakot Eiropas Padomes vēlēšanu kvotas.










Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas