Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Opozīcija neatlaižas, mēģinot panākt Karginam un Krasovickim vēlīgo likuma grozījumu virzību

Lai arī Saeimas budžeta komisija otrdien noraidīja opozīcijas atbalstītos un, iespējams, bijušo _Parex bankas (Parex) _akcionāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka interesēs virzītos likuma grozījumus Kredītiestāžu likumā, trešdienas komisijas sēdē opozīcija atkārtoti mēģinājusi panākt likuma tālāku virzību.

Kā _Dienai _sacīja komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL), komisija trešdien sanākusi regulārajā sēdē, lai skatītu cita likuma grozījumus. Saskaņas centra (SC) deputāts Ivans Ribakovs sēdē rosinājis Kredītiestāžu likuma grozījumus atkārtoti iekļaut komisijas darba kārtībā un pārbalsot otrdienas komisijas balsojumu.Šodienas balsis sadalījušās tāpat kā vakar, kad komisija noraidīja likumprojekta virzību, teica G.Bērziņš. Opozīcijas partijas pārstāvošie parlamentārieši balsoja «par» likuma grozījumu atkārtotu iekļaušanu sēdes darba kārtībā, bet pārējo deputātu balsojums sadalījās «pret» un «atturas». Arī atturoties balss tiek uzskatīta par noraidošu. Divas reizes balsu līdzsvaram esot vienādam, likumprojekts tika noraidīts.

Jau ziņots: ja komisija neatbalsta likumprojekta virzību, to nevar iekļaut Saeimas darba kārtībā un lemt par to. Kā zināms, par opozīcijas steidzamības kārtā virzītajiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā galīgajā lasījumā Saeimā bija iecerēts lemt šo ceturtdien. Šis jautājums joprojām nav izņemts no Saeimas ceturtdienas sēdes darba kārtības, piebilda G. Bērziņš.

Pēc Parex sadales labajā un sliktajā daļā otrajā paliktu arī bijušo Parex akcionāru noguldītais bankas subordinētajā kapitālā. Par to bijušie bankas īpašnieki pērn procentos saņēma teju piecus miljonus latu.

Grozījumi paredzēja, ka sliktajai daļai pēc sadales vismaz trīs gadus būtu jāstrādā kā kredītiestādei. Ja sliktā daļa šajos trijos gados nespētu pildīt prasības kredītiestādēm, to nevarētu pārveidot vai pasludināt par maksātnespējīgu. Banka būtu jāstutē valstij, bet bijušajiem akcionāriem vismaz trīs gadus būtu nodrošināti procenti par noguldīto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas