Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Policija aiztur vīrieti aizdomās par seksa noziegumiem

Policija aizturējusi 1960.gadā dzimušu vīrieti, kuru apsūdz netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgām personām. Par cietušām atzītas divas meitenes – astoņus un 11 gadu vecas. Viņas izmantotas ar mēneša intervālu Sarkandaugavā, Rīgā. Bērnus viņš ar viltu iemānīja ēkas bēniņos rīta pusē.

Izmeklēšanas gaitā apstiprinājies, ka vīrietis izvarojis 27 gadus vecu sievieti, kurai uzbruka uz ielas, bet kāda 18 gadus veca sieviete izvarota, kad vīrietis ierāpās pie viņas daudzdzīvokļu mājā pa otrā stāva logu.

Policija atklājusi, ka vīrietis '90.gadu vidū ir tiesāts Ukrainā par mazgadīgo seksuālu izmantošanu (tur viņš seksuāli izmantoja 8 – 10 gadus vecas meitenes). Pēc Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Grišina teiktā, viņš visdrīzāk pats izvēlējās izciest sodu Latvijā, tāpēc Ukraina viņu izdeva. No soda izciešanas vīrietis tika atbrīvots 2005.gadā.

Policijai ir pamatotas aizdomas, ka vīrietis varētu būt veicis vēl citus seksuāla rakstura noziegumus. Nozieguma raksturs esot dažādas, jo aizdomās turamais uzbrucis dažāda vecuma meitenēm un sievietēm.

Vīrietis ir salīdzinoši īsa auguma (apmēram 170 cm garš), druknas miesasbūves, neliels stājas defekts – muguras izliekums, informē policija. Izteiktas, lielas ausis un to ļipiņas. Lūpas M burta formas, biezas.

Parasti ģērbjas džinsos, beisbola cepurē, tumšās kurpēs ar caurumiņiem.       Sabiedrisks, viegli iziet uz kontaktu, mēdz būt vardarbīgs, bieži veicot noziegumus izmanto ieročus. Daudzveidīgi noziegumu pastrādāšanas veidi, atjautīgs, norāda policija.

Par netiklām darbībām ar mazgadīgajām vīrietim draud seši gadi cietumā, savukārt par izvarošanām līdz 20 gadiem cietumā.

Aizturētais vīrietis ir divas reizes precējies, no pirmās laulības viņam ir meita. Policijai nav ziņu, kas vīrietis darījis pāri arī savam bērnam. Aizturētais pēdējā laika strādājis par taksometra vadītāju. 


(papildināta ar 5. un 6.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas