Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Politologam rada šaubas Ēlertes biedru atšķirīgā ideoloģija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Koļa
K
Vienkāršosim lietas: Šiem cilvēkiem vienā lietā ideoloģija ir kopīga - zagt ir slikti. Zagt no nodokļu maksātājiem vēl sliktāk. Šie cilvēki meklē veidu, kā kopīgi padarīt šo ideoloģiju kā pašsaprotamu visiem politiķiem un sabiedrībai. Jebkura cita ideoloģija ir veids, kā sasniegt augstāku valsts labklājību. tomēr jebkura no politologa uzskaitītajām dažādajām ideoloģijām satur pieņēmumu, ka tā tiks pielietota kopējā labuma vārdā - t.i, nezogot. T,i, pirms nav paveikts mājasdarbs autora uzskaitītajām atšķirībām nav būtiskas nozīmes.
Juris
J
Ēlertes biedrībai nav ideoloģijas. Tai ir viens taktisks mērķis - Sarmīti stumpt pa prezidenti. Tāpēc arī šī līdz smieklīgumam vispārinātā retorika - par labo, pret slikto, par pilsonisko ideālismu [?], par labām pārmaiņām. Šim taktiskajam mērķim tiek izmantots Zigfrīda Meierovica vārds. Nedomāju, ka Z. Meierovics, kas ar ieročiem rokās cīnījās pret sarkanajiem, būtu lielā sajūsmā uzzinot par šim konformistu tusiņam tiek izmantots viņa vārds. p.s. Pārsteidz Žīgures atrašanās starp dibinātājiem. Biju domājis, ka viņa ir gudrāka.
arnis-Arturam
a
Pilnīgi piekrītu. Bet tas pēdējais teikums,man liekas,attiecas uz visu mūsu pašreiz redzamo, dzirdamo, sajūtamo politiku.Štruntīgi. Vai redzošu cilvēku nav, vai tie visi nopirkti vai aizrāvušies ar sava labuma meklējumiem. Teiksim- es saprotu krīzi, es zinu, kādu labumu no tās varu sev iegūt. Tas arī viss.
Arturs - Pensionars
A
Jautājums nav skaidrojošā demokrātijā un Latvijai pareizos cilvēkos.Arī par krīzes šoku var runāt tikai un vienīgi no sūnu ciema pozīcijām.Neredzu,ka kaut viens no jaunā pulciņa spēj reāli formulēt pasaules šīsdienas sociālekonomisko pozīciju un atklāt Latvijas un latvieša vietu un mērķus tajā.Ir tāda sajūta,ka mēs visu laiku ejam pret vēju,vēlamies tirgot pret tirgu,būt svētākiem par baznīcu.
mjā
m
Es visu laiku brīnos,kā tiem blēdīgiem miljonāriem vēl nepietiek kauna ņirgāties par Latviju un latviešiem un uzmesties par vagariem!
Juksis
J
Cita starpā biedrība varētu analizēt dažādu mūsu noblo "politiķu" darbības sekas. Pavērot kā viņu darbība ietekmē Valsts ekonomisko augšupeju un tautas labklājību. Kā mūsu politiķu rīcība saskan ar Eiropas demokrātiju. Kādas sekas būs Krievijas naudas iepludināšanai Latvijas tautsaimniecībā.
piekrītu Rozenvaldam
p
Atslēgas vārdi ir: "stratēģiskā attīstība, kas risina etniskus vai sociālpolitiskos jautājumus, neesot skaidra." ---- Ēlerte klusē par savu nostāju krievu integrācijas jautājumā. Iemeslu nav grūti uzminēt. Klusē, lai pirms vēlēšanām neataidītu latviešu vēlētājus. Dies dod gudrību tautai - neuzķerieties uz Ēlertes makšķeres.
Vija - AndrisR
V
Ja mēs uz līdzcilvēkiem skatīsimies tikai ar ļaunumu un aizdomām, tad neko labu arī neieraudzīsim! Šobrīd nekur nav jūtama šo cilvēku naudas un varas kāre, tāpēc nenonāvēsim labas domas pašos aizsākumos. Viss taču mūsu pašu rokās, lai nepieļautu to, ko nevēlamies!
Oma
O
Atbalstu Ēlertes grupas izveidošanos! Tie ir inteliģenti un gudri cilvēki, kuru galvenais uzdevums uzlabot morālo klimatu Latvijā, kas smagi cietis no korupcijas, meliem, valsts izzagšanas un izsaimniekošanas darbībām, kuras mūs ierāvušas dziļā bedrē! Ja cilvēki apvienojas idejas vārdā, tas ir ļoti labi! Tikai politikā gan pašiem nevajadzētu līst, jo tur pazūd un degradējas ne viena vien laba ideja!
AndrisR
A
Domāju ka vsiem tiem ēlertistiem ideoloģija ir viena - nauda un vara.
nuka
n
Par to, vai Kristians ir Jura dēliņš, vēl zinātnieki strīdas. Dažs vērš skatu uz kāda slavena komponista pusi.
Zane
Z
Varēja kādu modernāku un atbilstošāku nosaukumu izvēlēties, piem. - Sorosieši.
Viedoklis
V
Es ļoti piesardzīgi skatītos uz šo biedribu jo taja ņem dalību arī Blūme - kas ir TIEŠI atbildīga par NĪ burbuļa rašanos un Latvijas tautsaimniecības pakļaušanu NĪ kredītu važām. Un tagad mēs maksājam NĪ kredīta maksājumus 400 EUR kur būtu patiesā vērtība 100 Ls. Un šī lielā parmaksa izpumpē mūsu tautsaimniecību tukšu. Kā lai vispār uzticas šai biedrībai?
aka
a
It kā profesors, bet runā tādas muļķības. Nu bet laikam jau ja paskatās kā dēliņš Kristians Rozenvalds katru pirmdienu Delfos slavina šķēli, nav par ko brīnīties. Biedrībai nav ideoloģijas, jo tā galu galā nav politiska partija. Turklāt pilsoniskās sabiedrības neaktivitāte Latvijā ir novedusi pie 3A sastrādātajiem mēsliem, un pareizi politologs Kalniņš runā. Jautājums jau nav par to vai biedrība ir laba vai slikta, bet gan par to, ka cilvēkiem pēc iespējas vairāk jāsāk iesaistīties valsts dzīvē, citādi tādi kā šķēle un šlesers trupinās 'sakārtot' Latviju 'pa savam'.
paklausieties
p
vai tiešām kāds draugs, kas kontaktējas ar viņu, nevar pateikt Ēlertei, lai sakārto savus apakšzobus. Kaut vai saliek gaišās plombes! Nu ir politiķim par tādām lietām jādomā! Tikko noskatījos NekāPersonīga atkārtojumu, man viņa vienmēr patikusi, bet tie tumšie apakšzobi nav ok.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas