Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Valdība atbalsta vienotu atalgojumu tiesnešiem, prokuroriem un deputātiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Trīstūris
T
Nav pietiekami nauda Valsts Kasē algām deputātiem prokuoriem un tiesnešiem lai viņi nebūtu krumpēti savtīģi mantkārnieki. vispar, ši Latvijas Politiskā TRINUMVERATE IR APBURTS LOKS. Viena roka mazgā otrās un aizsta'v otru intreses. Vajadzētu SAMAZINĀT viņu algas lai būt priekštats kā dzīvo un iztiek pārejā valsts. Bet tas nebūtu pieņemamas jo tad mūsu brīnumu trīstūris rīkotos kā mūsu ceļa policisti. .
Lelle
L
"Valdība atbalsta vienotu atalgojumu tiesnešiem, prokuroriem un deputātiem" un paceļ algas par 43%!!! Un to vēl nosauc par vienoto ataggojumu!!!
ance
a
No tiesnešiem jāprasa atbildība par pieņemtajiem spriedumiem un jāatvelk no algas par nepareizi pieņemtiem,kurus tagad atmaksā valsts.Nedrīkst tiesneši būt visvairāk atmaksātie.Kukuļņēmējus jāsoda 2x bargāk nekā citus!!!
Toms-ak, šausmas!
T
Uz varžacīm uzmina?!
ak,šausmas!
a
tādi mums "pasniedzēji". Tautas debilizācija notiek pilnā sparā,ja pat "pasniedzējs" no valsts un varas pamatiem sajēdz tikpat,cik viduslaiku zemnieks. Būtu nokaunējies ar savu stulbumu līst kaut ko komentēt. Lasi grāmatas,attīsti intelektu,apgūsti elementāras zināšanas,un satiksimies pēc gadiem 10,kad būsi nobriedis.
latvietis Hruščovs
l
Būtu jau arī ļoti apsveicami, ja kāds mums pateiktu, kas tad iesniedza tādu - visnotaļ pozitīvu likumprojektu !
Tiesnešu algas ir
T
Cik lielas tad patlaban ir tiesnešu iesaldētās algas un kā tās mainīsies, sākot no 2011. gada 1. janvāra? Pēc Tiesu administrācijas informācijas, rajona tiesu tiesneša alga ir 808 lati, bet apgabaltiesas tiesneši saņem par 20% vairāk – 970 latu. Vēl jāpierēķina piemaksa par kvalifikācijas klasi, kas ir no 35% līdz mazāk nekā 20% no algas. Tā ir atkarīga no tā, kura no piecām kvalifikācijas klasēm tiesnesim ir piešķirta. No 2011. gada rajona tiesu tiesnešu alga pieaugs līdz 1527 latiem, bet apgabaltiesas tiesnešu – līdz 1833 latiem. Klāt jāpieskaita arī piemaksas. Tieslietu ministrijas preses sekretāre Jana Saulīte norādīja, ka informācija par tiesnešu amatalgu 2011. gadā patlaban esot provizoriska. To atbilstoši likumam "Par tiesu varu" piesaistīs Centrālās statistikas pārvaldes iepriekšējā gada oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajai valstī strādājošo vidējai darba samaksai. Zināms, ka 2009. gada deviņu mēnešu vidējā darba samaksa ir 465 lati, kas tad arī ir ņemta par pamatu 2011. gada tiesnešu algu aprēķinam. Bet nav zināms, vai tik liela vidējā alga bijusi arī aizvadītajos divpadsmit mēnešos, jo oficiāli tas vēl nav zināms. AT preses dienests informē, ka patlaban senatoru atalgojums ir 1212 lati, kam jāpieskaita 35% par 1. kvalifikācijas klasi, 28% – par 2. klasi un 21% – par 3. klasi. Tādas pašas piemaksas ir pie AT tiesnešu 1131 latu lielās algas. Izpildot Satversmes tiesas 18. janvāra spriedumu, 2011. gadā darba samaksa, iespējams, būs 2291 lats senatoriem un 2138 lati tiesnešiem plus iepriekš minētās piemaksas par kvalifikācijas klasi. Satversmes tiesas (ST) preses sekretāre Līna Kovaļevska darīja zināmu, ka ST priekšsēdētājam un vietniekam ar likumu ir noteikta cietā alga bez kādām piemaksām – 1908 lati, bet tiesnešiem – 1756 lati. Tiesa vēl neesot paspējusi aprēķināt, kā tā mainīsies, sākot no 2011. gada.
Tiesnešu algas?
T
Gaidu visu tiesnešu algu publikāciju (bez uzvārdiem), pēc nodokļu nomaksas, algu "uz rokas" vai uz papīra (labāk), jo alga - naudas summa uz papīra.
Alvis jurists
A
Alvis, juristu pasniedzējs, 16.11.2010 21:42 Jūs, tiesu dāmas un kungi, esiet pārāk vareni un nekaunīgi, kā man liekas. Jūs necienāt pat augstāko valsts varu. Ja ir kāda nepatika, pretenzijas vai iebildumi, tiesnešiem nebija tiesību, atvainojiet, plātīties ar publiskiem apvainojumiem, bet varētu izteikt pretargumentus. Tā jau ir "tiesu diktatūras" izpausme, jūtas kā neaizskaramā kasta. Satversmes tiesas spriedums par tiesnešu algām ir interešu konflikta spriedums. Kādēļ tā domāju? Tādēļ ka ST lēma arī par savām algām, ieinteresēta sevi aizstāvēt. To bija jālemj tikai parlamentam, nevis ST. Parlamentā jāapsver ST leģimitāte šādos jautājumos un ST leģimitāte vispār pēc šāda sprieduma. Kur ir tiesnešu konfrontācija ar citām sociālajām grupām? Tieši tur ir konfrontācija, ka tiesneši ( skat - visur ar tiesnešu algām līdzi nāk arī prokurori un zemesgrāmatu tiesneši, saskaiti kopā, cik tas ir) sevi nostāda augstāk par citiem sabiedrības slāņiem, kā vislabākie un par vajadzīgākiem, gudrākiem cilvēkiem (tāpat - Latvijas Banka), viņiem pienākas labāka dzīve, kā citiem valsts ierēdņiem, sabiedrībai, jābūt 5 -10 reizes augstākai algai kā ārstiem, skolotājiem, profesoriem, pasniedzējiem, POLICISTIEM un daudzām citām profesijām. Tur ir tā tiesnešu nekaunība sevi nostādīt augstāk par citiem. Atcerieties, kā tiesneši sacēlās kājās, kad Valsts prezidente izteica piezīmi par korupciju tiesās - bija gatavi vai, atvainojos par vārdu, apēst prezidenti - ko viņa uzdrošinās, kā tautā saka. Un atcerēsimies "Tiesāšanās kā ķēķis", kur vesela virkne tiesnešu atrasti negodīgi un vai korumpēti vai kaut kas tuvu tam un nesacēlās kājās, neatstāja amatus, kuri tika pieķerti. Šķēles tiesāšanās lietā pret Vili Selecki vien negodīgā procesā (ECT atzina šo lietu tā apm.) piedalījās ap 10 tiesnešu - tiesneši neatvainojās Vilim Seleckim, nepārskata šo lietu un neatceļ, neatkāpās no tiesneša amata. Par visiem šiem grēkiem tiesnešiem būtu bijis jāatvainojas sabiedrībai, bet - MĒS TIE VARENIE, valsts valstī, mēs jūs satiesāsim, ja kas, vai ne? Manuprāt, tiesnešiem ir jāatvainojas par uzbrukumu valsts varai un Tieslietu ministram un jāpārtrauc varenības izpausmes. Parlamentam steidzami ir jānomierina tiesneši ar iespējām pārskatīt viņu "MŪŽA STATUSU", to samainot pret limitētu termiņu utt. Nekavējoties tiesnešiem, zemesgrāmatu tiesnešiem (!!!) un prokuroriem jalikvidē izdienas pensijas.
aaa
a
Ko Jūs te bālustaties? Es, piemēram, uzskatu, ka ir ļoti labi, ka tiesneši tagad aizstāv savas tiesības - ir vismaz kāds, kurš to prot! Tā jau Latvijas tauta pārāk daudz pacieš. Nu iedomājaties, ja arī tiesneši neprotestētu un viņiem samazinātu algu līdz, teiksim 600 Ls... Tad mūsu kretīniskā valdība, deputāti un pārējā elite teiktu - Ko Jūs melnstrādnieki gribat, ja pat juridiski izglītoti tiesneši saņem tik maz? Tāpēc es domāju, ka ir jāpriecājas par to, ka vismaz kāds neļauj sev di..t uz galvas!
tādi esam
t
Tiesnešiem visupirms vajadzētu padomāt par savu augeju staļļu tīrīšanu un tad prasīt atalgojuma palielināšanu... Tiesnešu patvaļa un zināšanu trūkums dažkārt patiešām ir šokējošs- nemotivēti un nopirkti spriedumi, nekaunīga izturēšanās tiesu zālēs. Paši savā acī skabargu neredzat!
jauki
j
Vai kāds no tiesnešiem jau zina,kur varēs saņemt ieturēto algu par pēdējiem 2 gadiem,ja ST spriedumu tiešām nepildīs? Vai Štokenburgi un Āboltiņas lasa ST spriedumus? Vai izlasa arī mazo vārdiņu-nosacījumu- "ja"? Vai cien.politiķi saprot,ka ieturējumi ir nelikumīgi no tos noteicošo normu pieņemšanas brīža "ja" vismaz no 01.01.2011. kaut vai līdz 01.02.2011. neizmaksā pilnās algas? Šis viss bija kārtojams arī citādāk - ar cieņu,bez prastiem izlēcieniem no ministra puses,bet viņš tā vietā izvēlējās pūļa ovācijas,kuras drīz,drīz noklusīs,jo pūlim ir īsa atmiņa un daudz citu interesantu problēmu. Turpretī tiesu sistēma paliks, un ministrs paliks tās atmiņā kā prasts,nožēlojams populists. Ministri parasti ilgāk par gadu nenoturas.Šī valdība noturēsies vēl mazāk-tik, cik gribēs Lembergs. Kas pēc tam? Domā,ka kāds apķēzītais aizmirsīs tos mēslu vezumus,kas šajās dienās sagāzti virsū tiesnešiem, lumpeniem pie tam aurojot un dauzot kājas?
Ēriks
Ē
Tiesniešiem un prokororiem laimīgā diena, jo deputāti jau pierādījuši, ka sev algas neapcirps, un tad jau uzvarēs arī tie, kuru algas 'piesaistītas deputātu algām! ;D
Oskars
O
Domāju , kad būs KARŠ......
DD1
D
Ja tiešām tiesnesis, tad netaisnīgs, atriebīgs šantāžists. Spriež pēc sevis, ka gandrīz visi ir negodīgi. Neiespējami no tāda gaidīt godprātīgu spriedumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas