Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Valsts prezidents Zatlers un pētnieks Ķīlis izveido domnīcu

“Domājot par savu valsti tikai reizi četros gados, kad jāaiziet uz vēlēšanām, mēs riskējam pazaudēt Latviju, atdodot to negodīgiem, savtīgiem vai vienkārši dumjiem politiķiem. Mēs riskējam pazaudēt nākotni," tā pieteikts jaunais portāls scenariji.lv, ko izveidojusi Valsts prezidenta Valda Zatlera paspārnē strādājošā Stratēģiskas analīzes komisija (SAK) un domubiedri.

Tā būšot pirmā tautas domnīca kā turpinājums Latvijas Forumam, kura laikā prezidents aicināja iedzīvotājus visā Latvijā uz diskusijām par dažādiem tematiem. „Scenāriji.lv skaidros cilvēkiem Latvijas ilgtspējīgas attīstības mērķus un to, kas no politiķu solījumiem un apgalvojumiem ir populisms, un kuri no tiem ir  nopietni un izpildāmi. Šai kustībai būtu jāpārvēršas par iedzīvotāju pastāvīgu diskusiju klubu, lai viņi labāk varētu saprast procesus pēc būtības, ne tikai spriestu pēc lozungiem un reklāmām. Tāpēc aicinu iedzīvotājus aktīvi iesaistīties un piedalīties šajās diskusijās,” domnīcas ideju skaidro Valsts prezidents Valdis Zatlers.  18. jūnijā plkst. 10.00 notiks portāla Scenāriji.lv atklāšana ar diskusijām piecās Latvijas pilsētās par dažādām sociālām un ekonomiskām tēmām. Katrā no diskusijām piedalīsies iedzīvotāju žūrija 25 cilvēku sastāvā un pieredzējuši moderatori. Daugavpils Universitātē diskutēs par ēnu ekonomiku, Vidzemes Augstskolā – par izglītību, Ventspils Augstskolā runās par pensijām, bet Latvijas Lauksaimniecības universitātē – par pilsonisko līdzdalību. Savukārt Latvijas Universitātē notiks dažādu jomu ekspertu diskusija kopā ar Valsts prezidentu. Diskusijas laikā cerēts iezīmēt būtiskākos jautājumus un problēmu risinājumus, kurus Latvijas sabiedrība pieprasa no politiķiem.Kā norāda SAK priekšsēdētājs Roberts Ķīlis, atsaucoties uz SKDS pētījumu, Latvijas iedzīvotāji ir vairāk pārliecināti par savām spējām ietekmēt savu veselību un darbu, bet vismazāk tic iespējām ietekmēt politiku. Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, Scenāriji.lv ieteiks arī kritērijus politisko partiju priekšvēlēšanu programmu izvērtēšanai, kas ļaus pilsoņiem izvēlēties visatbilstošāko, paļaujoties uz reāliem argumentiem, nevis politisko reklāmu, uzsver domnīcas veidotāji.

(precizēts laiks 3.rindkopā, pievienota informācija par diskusiju vietu Rīgā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ssd

Ventspilī – Ventspils augstskolā. Inženieru iela 101a, Amfiteātra auditorijā. Diskusiju vadīs Valdis Melderis, Radio Skonto programmu direktors.

Jelgavā – Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Lielajā ielā 2, Jelgavas pilī,  2.stāvā 290.kabinetā. Diskusiju vadīs žurnālists Kārlis Streips.

Valmierā – Vidzemes augstskolā, Cēsu iela 4, 1.stāvā bibliotēkas reprezentācijas telpā. Diskusiju vadīs žurnālists Ēriks Niedra.

Daugavpilī – Daugavpils universitātē, Vienības iela 13, 310.auditorijā. Diskusiju vadīs LTV žurnālists Gundars Rēders.

Rīgā – Latvijas Universitātē, Profesoru klubā, Raiņa bulv.19. Diskusiju vadīs Aidis Tomsons.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas