Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pērn, ministrijām pārskatot funkcijas, ietaupīti 719 miljoni latu

Ministrijām pārskatot funkcijas, pagājušajā gadā izdevies ietaupīt 719 miljonus latu, tai skaitā, deleģējot funkcijas, ietaupīti vairāk nekā pieci miljoni latu, bet pārtraucot funkciju izpildi – vairāk nekā 40 miljoni latu. Vairāk nekā 671 miljona latu samazinājums iegūts, optimizējot funkciju izpildi, reorganizējot valsts pārvaldes iestādes un veicot citas kvalitatīvas izmaiņas, par šādiem Valsts kancelejas publiskajā pārskatā par 2009.gadu paustajiem secinājumiem, kas balstīti nozares ministriju sniegtajā informācijā, informē Valsts kanceleja.

Šajā apkopojumā nav ietvertas tās izmaiņas funkciju izpildē, kuras īstenoja neatkarīgās institūcijas, pašvaldības un valsts pārvaldes orgāni. Tādējādi kopējais fiskālais efekts ir lielāks nekā tas šobrīd ir aprēķināts.

Pārskata un padziļinātas analīzes sniegšanu par valsts pārvaldes īstenotajām funkcijām, to izmaksām un optimizācijas iespējām Valsts kanceleja uzskata par vienu no savām svarīgākajām iniciatīvām pērn. Padziļinātai valsts pārvaldes funkciju izvērtēšanai veikti četri funkciju auditi.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane uzskata, ka Valsts kancelejai 2009.gads bijis "saspringta darba, pārmaiņu un sarežģītu pavērsienu gads".

Kā norāda Valsts kanceleja, operatīvai fiskālās konsolidācijas mērķu sasniegšanai un ekonomikas stabilizācijai 2009.gadā ļoti īsā laikā bija nepieciešams izstrādāt un Ministru kabinetā izskatīt lielu daudzumu lēmumu, un tas palielināja Valsts kancelejas darba apjomu, vienlaikus saīsinot uzdevumu izpildei atvēlamo laiku. Valsts kancelejā apstrādāto dokumentu skaits gada laikā pieaudzis gandrīz par piektdaļu, savukārt Ministru kabinetā izskatīto jautājumu skaits pērn, salīdzinot ar 2008.gadu, palielinājies par 31%. Tāpat par trešdaļu pieaudzis Ministru kabineta lietu skaits - šajos gadījumos dokumenti tiek virzīti, neveicot standarta saskaņošanas procedūru.

Kopumā 2009.gadā tika organizētas 90 Ministru kabineta sēdes, no tām 37 - ārkārtas. Valdības sēdēm tika sagatavots un izskatīts 4441 jautājums, no tiem 2806 jautājumi bija iekļauti pamata darba kārtībā un 1635 jautājumi – papildu darba kārtībā.

Tāpat 2009.gadā Valsts kanceleja saturiski un tehniski sagatavoja arī 46 Ministru kabineta komitejas sēdes un 48 Valsts sekretāru sanāksmes. Pērn Ministru kabineta uzdevumā Valsts kanceleja izstrādājusi vairāk nekā 60 tiesību aktu projektus, trīs attīstības plānošanas dokumentus un 10 informatīvos ziņojumus. Sagatavotas 3892 Ministru prezidenta rezolūcijas, no tām – 206 iniciatīvās rezolūcijas. Tāpat sniegti aptuveni 5000 atzinumu par tiesību aktu projektiem.

Pērn nodarbināto skaits Valsts kancelejā attiecībā pret 2008.gadu tika samazināts par 17% - 2009.gada 31.decembrī Valsts kancelejā bija apstiprinātas 129 amata vietas. Strukturālo reformu ietvaros 2009.gadā tika mainīta Valsts kancelejas struktūra – likvidēta viena patstāvīga nodaļa un viens departaments, bet deviņas nodaļas sapludinātas departamentos, koncentrējot funkciju izpildi, informē iestāde.

Valsts kancelejas 2009.gada budžets programmā "Ministru kabineta nodrošināšana, valsts pārvaldes politika" salīdzinājumā ar 2008.gadu samazināts par 22%, tas veidoja 3,27 miljonus latu. Pērn Valsts kanceleja pārskatīja visus saimnieciskās darbības līgumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas