Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Politologam ir jautājums - ko Vienotība piedāvā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jānis1.
j
Vai Bertolts ir pozitīvais tēls, kuru vajā?
jānis1.
j
Tu saki pareizi, tikai tiem, kas no uzņēmēja saņēm algu, un tiem , kam nepieciešama soc. palīdzība, ēst gribas apm. 3 reizes dienā un bērni skolā arī jāsūta šodien, nevis pēc krīzes.
jānis1.
j
Lielākā daļa vienkāršo cilvēku strādā daudz un labi, un par to saņem sīknaudu, un tieši viņi ir tie, kas novāc tavus sūdus. Viņi arī vēlas dzīvot cilvēka cienīgi, tikai nevienkāršie cilvēki parasti viņus apmuļķo un uzskata to par savu vērtību pierādošu faktu.
jānis1.
j
Tas labi, ka Tev interesē Latviešu valsts, un arī ar Tavu IQ viss kārtībā, tikai balsojot vajadzētu vadīties pēc vairākiem kritērijiem nevis viena. Ja tā saucamā Latviešu partija apzog Latvjas valsti un tautu, vai tad tā ir Latviešu partija?
Vienotības triumfs
V
Vienotība piedāvā-------BEZDARBU! LETA Otrdiena, 1. jūnijs (2010) 15:00 Sezonāli izlīdzinātais bezdarba līmenis Latvijā šā gada aprīlī sasniedzis 22,5% un jau astoto mēnesi ir augstākais Eiropas Savienībā (ES), liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.
Nu
N
kļūdas, bet domāju doma skaidra
Nu
N
manuprāt "Vienotības" lielākie mīnusi ir: tuvredzīga motivācija uzvarēt saskaņiešus (vai tās mērķis ir dabūt tikai varu un tautas maku?), tad - Dombrovskis būšot nākamais premjers( viņa valdība ir sastrādājusi daudz muļķības un pat netaisās tās labot, kaut arī ir visas iespējas+ tā nespēj veikt valstī demokrātiskas pārmaiņas), kā arī nesadarbošanās ar Visu Latvijai un , galvenais, skaidras valsts ekonomiskās nākotnes vīzijas trūkums (katrā ziņā netiek skaidri pateikts nekas, tikai vāji ,nepārliecinoši šļupsti par kaut kādu tur progresīvo un mazo uzņēmēju atbalstu). Tas pēdējais minētas mūsdienu miera apstākļos ir visbūtiskākais, kas faktiski skar valsts neatkarību, drošību un latviešu tautas, tās kultūras pastāvēšanu savās etniskās robežās. Tā apdraud arī visu pārējo godprātīgo Latvijas pilsoņu izredzes. Mēs reāli tuvojamies lielākai valsts un tautas pastāvēšanas katastrofai. Kaut arī neskan šāvieni un nelīst asinis, patreizējo stāvokli var saildzināt ar karu.Atšķirības ir tikai laika ziņā, cik ātri aiziet bojā- būt nošautam acumirklī vai aiziet citā saulē sliktas medicīniskās aprūpes, dzīves apstākļu un depresijas dēl , kas ir tādas ir Latvijas vidusmēra indivīda perspektīvas. Tikai tāda partija, kas būs pietiekami patriotiska + stingri iestāsies par Rietumu demokrātijas pamatvērtībām, kuru galvenais pamats ir katrs indivīds, nevis valdošā un turīgā slāņa, intereses kā tas ir dažā labā Austrumu, Āfrikas vai Latīņamerikas zemē.
izbijis valsts patriots
i
Labi lai cilvēks sēž 10 padomēs,bet algu sņem par 1-2 jo pārējais aiziet nodokļos. Mums tas progresīvais jau arī jāpielīdzina tam pašam skandināvu modelim.Pareizāk viņu algu līmenim.Tagad protams var iznākt ka 90 % nemaksā,toties Flikam neviens nevarēs neko pārmest. Tas nu tā,bet kad mūsu ārlietu ministrs legalizē pirti kā dzīvojamo māju tas ir jāizbeidz. Teiksim Kalvītis atrodoties amatā neko nezina par sievas biznesa nelikumibām--tas arī.Kad dabūs atkāpties uzreiz sapratīs.Vaškevičs vēl labāks piemērs. NE JAU VISSU NOSAKA TIESA. Protams mums būs ļoti grūti to pienēmt. Redzi cilvēkiem ne jau vienmēr ir jānes kriminālatbildība lai atkāptos no amata.Vai Latvijā kāds atkāptos līdzīgi kā to izdarīja Vācijas prezidents.ŠAUBOS---drīzāk amatā tiktu paaugstināts.
tukums
t
Ja uzņēmējs "pārstrādājies" atpūšas kādā tālā salā, pati dzīve viņu noliks pie vietas, jo uzņēmums ilgi nevilks. Uz galvošanu! Bet labi darbinieki ir tāda pati vērtība kā labi uzņēmēji. Tā tas ir. Tādēļ arī krīze. Un tā nebeigsies, pirms nesakārtos pa jaunam mūsu VISU vērtību sistēmu, neaizmēzīs visādus praidus un izklaides un nenoliks centrā cilvēka prātu un darbu.
Jukums
J
Diemžēl, valsts ar savu greizo nodokļu politiku stimulē nevis tādas ekonomikas nozares, kuras rada reālas vērtības, kas reāli ko ražo, bet gan tos, kuri spekulē, mahinē, shēmo. un, cik tad mums vispār ir to normālo uzņēmēju un sakarīgo darba devēju? Tieši tā arī ir problēma. Jo sakarīgie uzņēmēji tomēr rūpēsies arī par saviem darbiniekiem, bet pie mums, visbiežāk, notiek otrādi. Sevišķi to var redzēt pašreizējos apstākļos. Darbinieki praktiski ir beztiesīgi, bet uzņēmējs pārstrādājies atpūšas kādā tālā salā...
tukums
t
Luksus preču nodoklis ir jāievieš, piekrītu. Īstais laiks. Progresīvais nodoklis man liekas taisnīgumu nevairos. Bet par politisko atbildību - nu mums tā ir! Un tās mērs ir vēlēšanas. Ar likumu jau to nevar noteikt, ka aizdomu gadījumā ar tavu politisko karjeru ir cauri! Tad seko tiesāšanās? Nu nav nopietni! Kas ir sagājis grīstē cilvēku galvās, ka neviens vairs netic ne presei, ne žurnālistiem? Kompromati darbojas stipri nosacīti, laikam pārāk daudz ir bļauts, ka vilks aitās. Neviens vairs nereaģē uz šiem bļāvieniem. Domāju, ka politiskā atbildība nav atraujama no pilsoņu kopuma atbildības un morāles līmeņa, tā celsies reizē ar to. Vai necelsies, ja būsim tikai tukši moralizētāji un vainīgo meklētāji.
Jukums
J
Diemžēl, tur ir liela daļa taisnības. Cilvēki neapzinās izeju no situācijas un pat klusu atbalsta negodīgu un netaisnīgu politiku. Un paši no tā cieš. Saskatu arī, ka sabiedrībā pieaug neiecietība, arvien vairāk konfliktu uz ielas, sabiedriskajā transportā, jebkur visapkārt. Ja tā turpināsies, tad stihiski var atkārtoties janvāra notikumi.
tukums
t
Protams, nav jāupurē! Bet taisnīgums- nu tas ir ļoti plašs jēdziens! Komunisti piemēram uzskata, ka taisnīgi, ja nav privātīpašuma. Un vai taisnīgi, ja uzņēmējs, kas rada desmitiem darbavietu, vienā gadā nodokļos samaksā vairāk, kā mazturīgais visā savā mūžā? Te ir daudz diskutējamā, bet viens gan jāatzīst- valsts finansiāli turas uz uzņēmēju pleciem un krīzes gados tieši šī pilsoņu kategorija ir maksimāli jābalsta. Turklāt paaugstinātas sociālās garantijas valstī mazina attīstības tempu. Vai mums to vajag? Varbūt ka vajag. Bet ir jādiskutē. (Tikai nesaki, ka labklājības nav, jo viss ir nozagts... :)) )
izbijis valsts patriots
i
Neticu ,mums pat diskusija par to nevar notikt CILVĒKI TAM NAV GATAVI.
izbijis valsts patriots
i
pats pirmais kas jāpārņem no skandināviem ir tā sauktā POLITISKĀ ATBILDĪBA.. Tas jau būs solis uz priekšu.,pat ļoti liels solis. Sagrēkojies pazūdi--nāk cits cilvēks tavā vietā. Tātad jāsāk domāt pirms kaut ko dara --IT SEVIŠĶI POLITIĶIEM. Skandināvu modelis--par ko strīdamies---nepatīk progresīvais nodoklis,bet tas ir jāievieš ,tāpat kā luksus nodoklis. Ne jau bagātība skauž bet tas kādā veidā tā tiek iegūta. Kāda velna pēc pilsētas mērs ir Ostas padomē --kāda velna pēc.Viņam ir citi uzdevumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas