Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Politologs: Vienotība nevēlas konfliktu ar ZZS, tāpēc klusē par Auguļa “astoņkāji”

Vienotība jūtas bezspēcīga apturēt ZZS satiksmes ministra Ulda Auguļa veiktās nomaiņas valsts uzņēmumu valdēs, jo nevēlas konfliktēt ar ZZS, secina politologs Ivars Ījabs.  “Vienotība nevēlas apdraudēt savas attiecības ar ZZS, kas jau tagad ir pietiekami sarežģītas, piemēram, gaidāmās budžeta konsolidācijas jautājumā, kā arī ZZS nepmierina Vienotības ekonomikas ministra Arta Kampara politika,” skaidro politologs.

Neskatoties uz to, ka _Vienotība _ir skaitliski lielāka, tā bieži uzvedas, kā skaitliski mazākā. “ Vienotībai citu draugu nav un tai pietiek citu problēmu, kuras risināt. Piemēram, valsts prezidenta amata kandidāta nosaukšana. Turklāt _Vienotība_ nejūtas pietiekami spēcīga, lai lauztu gadiem ilgo tradīciju – iecelt valdēs “savējos”. Klūpot vienam Augulim virsū, nekas nemainīsies,” norāda I. Ījabs.Politologs uzskata, ka U. Auguļa liktie cilvēki nav “nekādi šofera dēli”. “Tie ir Aivaram Lembergam pietuvināti cilvēki. Ja nevēlamies viņus amatos, tad jau Vienotībai nevajadzēja veidot koalīciju ar _ZZS_. Kādus gan cilvēkus Augulis būtu licis šai situācijā?” retoriski vaicā eksperts. Tāpat viņš pieļauj, ka arī pati _Vienotība_ nomaina cilvēkus, piemēram, parlamentāros sekretārus. “Mums ir radies maldīgs priekšstats par milzīgu resursu ar nepolitiskiem, augsti kvalificētiem cilvēkiem. Nepolitisko speciālistu nav daudz,” uzskata I. Ījabs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas