Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rītiņš: Nords uzlika melnu traipu Latvijai

Rīgas smalkāko restorānu vadītāji atzīst, ka pilsētas dārgākajos krogos reti nākas sastapties ar līdzīgiem apmeklētājiem kā režisors Jānis Nords, kurš tīšuprāt nesamaksājot rēķinus pameta vairākus Londonas restorānus. Restorāna "Vincents" īpašnieks Mārtiņš Rītiņš uzskata, ka Nords ar savu rīcību apkaunoja visu Latviju.

Rītiņš portālam Diena.lv pastāstīja, ka sešpadsmit gadu laikā viņa restorānā nav bijis neviens klients, kurš rīkojies kā Nords: “Manu restorānu apmeklē laba, pieklājīga publika, Nords ar savu rīcību uzlika melnu traipu Latvijai”.“Otto Schwarz” restorāna menedžere Sintija Tropa portālam Diena.lv sacīja, ka piecu gadu laikā arī viņiem nav nācies saskarties ar situāciju, kad klients aizbēg nesamaksājot par maltīti.


Arī citi smalkāko restorānu vadītāji atzina, ka Latvijas restorānu publika ir godīga un apmaksā savus rēķinus.

“Fabrika restorāna” direktors Guntars Liepiņš pastāstīja, ka ar šāda veida praksi esot saskāries pirms astoņiem gadiem - tajā laikā klienti atļāvās pamest restorānu nesamaksājot par maltīti, bet pārsvarā tie bijuši ārzemnieki, kuri valstī vairs neatgriezīsies vai arī jaunieši, kuri bija nolēmuši izaicināt likteni – noķers vai nenoķers. “Šajos laikos mazāk cilvēki apmeklē restorānus, bet tie kuri to dara godprātīgi arī samaksā,” atzina Liepiņš.


Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Mārcis Mežavilks norādīja, ka policija gada laikā saņēmusi aptuveni trīsdesmit iesniegumus par personām, kuras nav samaksājušas par maltīti – visbiežāk šāda  prakse tiek novērota vidējās klases ēstuvēs – picērijās un kafejnīcās.

Pārsvarā cilvēki, kuri aizbēg nesamaksājot par maltīti ir Latvijas pilsoņi, pēc izskata labi situēti, jo ar labu izskatu nerada aizdomas, ka viņi varētu būt nemaksātāji. Lielākā summa, kura pēdējā laikā netika samaksāta -  simts lati.


“Latvijā šādi notikumi nav aktuāli, jo nenotiek sistemātiski. Pārsvarā cilvēks nesamaksā, jo ir alkohola reibumā un par rēķinu vienkārši ir aizmirsis,” sacīja Mežavilks.

Jau ziņots, ka latviešu režisors Jānis Nords pagājušajā nedēļā aizturēts, mēģinot aizbēgt no smalka Londonas restorāna "L'Oranger", nesamaksājot gandrīz 1000 sterliņu mārciņu lielo rēķinu.


Režisors tika aizturēts un saskaņā ar tiesas spriedumu Nords gadu nedrīkstēs uzturēties sešos Londonas rajonos, turklāt viņam būs jāuzrāda plāns kā viņš grasās atmaksāt vairāk nekā 5800 sterliņu mārciņu (4750 latu), ko "noēda un nodzēra" smalkākajos restorānos, aizbēgot un nesamaksājot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas