Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Svezas interese par Latvijas Finieri nav atslābusi

Sveza par konkurenta a/s Latvijas finieris akciju kontrolpaketes iegūšanu vai tā 100% pārņemšanu cīnīsies divus, trīs gadus. Tā sarunā ar laikrakstu Dienas Bizness atzina Sveza ģenerāldirektors Andrejs Kašubskijs.Viņš atzina, ka šajā laikā Sveza cer iegūt vismaz 50% + 1 balsi (akciju) a/s Latvijas finieris (LF).

"Ceru, ka izdosies iegādāties vismaz 75% vai pat visus 100% LF akciju, jo ar  50% + 1 balsi (akciju) nav iespējams pieņemt daudzus svarīgus lēmumus,"norāda A.Kašubskijs. Viņš kā iespējamo termiņu šim mērķim min divu trīs gadu periodu, kura laikā jātiek skaidrībā.Savukārt, ja neizdosies īstenot iecerēto, Sveza ģenerāldirektors pieļauj atbrīvoties no iegādātajām akcijām. Pat iegūstot 15 -20% LF akciju, Sveza cer ietekmēt akcionāru lēmumus un savu pārstāvi iesēdināt uzņēmuma padomē, taču necer uz sava cilvēka iekļūšanu valdē.Jau rakstījām, ka LF valde un arī uzņēmuma akcionāru vairākums agrāk ir noraidījis Sveza priekšlikumu par uzņēmuma akciju pārdošanu. LF atgādina, ka uzņēmuma akcionāru vairākuma vēlmi nepārdot savas akcijas jau agrāk ir respektējuši vairāki ārvalstu koncerni un neviens no LF akciju kārotājiem nav uzsācis atklātu cīņu par uzņēmuma pārņemšanu. LF ir slēgta a/s ar vairāk nekā 430 akcionāriem."Šobrīd neplānojam mainīt piedāvāto cenu –10 000 Ls par vienu parasto LF vārda akciju ar balsstiesībām un 1000 Ls par vienu akciju ar balsstiesību ierobežojumiem, jo tā ir ļoti laba un pašreizējai situācijai atbilstoša cena," tā A.Kašubskijs. Viņš piebilst, ka netiks mainīts arī pašreizējais piedāvājuma termiņš – 5. novembris. "Tās ir pirmā posma beigas, kad varēs apkopot rezultātus un pateikt, cik ir  tādu LF akcionāru, kuri vēlas pārdot mums savas akcijas," uzsver A.Kašubskijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas