Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Uz austrumu robežas gājējiem un braucējiem būs kontroles taloni

Terehovas, Grebņevas, Silenes un Pāternieku autoceļu robežšķērsošanas vietās, braucot uz Krieviju un Baltkrieviju, no 5.augusta izsniegs kontroles talonus gan gājējiem, gan transportlīdzekļiem, informē valsts robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Šo kārtību paredz valdības noteikumi par robežšķērsošanas vietas režīmu.

Turpmāk personai, ierodoties robežšķērsošanas vietā, lai šķērsotu ārējo robežu, transportlīdzekļa vadītājam pirms iebraukšanas robežšķērsošanas vietas teritorijā pie barjeras robežsargam jāuzrāda transportlīdzeklī esošo personu ceļošanas dokumenti, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentu un jāsaņem transportlīdzekļa kontroles talons.

Ja persona vēlas ārējo robežu šķērsot kājām, pirms ieiešanas autoceļa robežšķērsošanas vietas teritorijā robežsargam jāuzrāda ceļošanas dokuments un jāsaņem gājēja kontroles talons.

Saņemtais kontroles talons personai kopā ar ceļošanas dokumentu, kā arī citiem valsts robežas šķērsošanai nepieciešamajiem dokumentiem vispirms jāuzrāda valsts robežsardzes amatpersonām. Ja robežsardzes un muitas amatpersonas veic pārbaudes vienlaicīgi, robežsargs pēc pārbaudes pabeigšanas un attiecīgās atzīmes izdarīšanas kontroles talonu nodod muitas amatpersonai.

Savukārt muitas amatpersona izvērtē, vai personas pārvietojamās preces vai krava ir pakļauta veterinārajai, fitosanitārajai, pārtikas un nepārtikas preču kontrolei. Ja muitas amatpersona konstatē, ka krava vai preces ir pakļautas kontrolei, persona tiek novirzīta pie Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonām attiecīgās kontroles veikšanai. Šajā gadījumā, kontroles talonā atzīme par muitas kontroles veikšanu tiks izdarīta pēc Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu veiktajām pārbaudēm un atzīmes attiecīgajā ailē.

Pēc visu nepieciešamo atzīmju saņemšanas kontroles talonā persona ir tiesīga izceļot. Kontroles iestāžu atzīmi apliecina ar parakstu un norāda kontroles pabeigšanas laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas