Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zatleru Jaunpiebalgā sagaida Ķencis

Šodien brāļu Kaudzīšu grāmatas "Mērnieku laiki" varoņa Ķenča sagaidīti Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze sāka darba vizīti Jaunpiebalgas novadā.

Jaunpiebalga ir viens no Latvijas mazākajiem novadiem. Sarunā par demogrāfijas problēmām un lauku reģionu izdzīvošanas iespējām visi bija vienisprātis, ka ir nepieciešams, attīstot uzņēmējdarbību, veidot darba vietas, lai veicinātu iedzīvotāju palikšanu lauku novados. Diskutējot par bezdarba jautājumiem, jaunpiebaldzēni pauda viedokli, ka ir jāpārdomā sociālo pabalstu sistēma, kas šobrīd nemotivē bezdarbniekus meklēt darbu, kā arī celt kvalifikāciju vai izglītoties. Valsts prezidents ar novada domes pārstāvjiem pārrunāja iespējas jauniešiem, īpaši vasaras sezonā, iesaistīties brīvprātīgā darba programmā.

Valsts prezidents  ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu un uzņēmējiem pārrunāja valsts atbalsta pasākumus uzņēmējdarbības veicināšanai, kā arī iespējas izmantot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu un banku kredītpolitiku.

Jaunpiebalgā šodien atzīmēja Kārļa Zāles veidotā pieminekļa Brīvības cīņās (1914-1920) kritušajiem 80. gadadienu, kas iesākās ar aizlūgumu Jaunpiebalgas Svētā Toma evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

"Pēc astoņdesmit gadiem mēs lasām uz pieminekļa vārdus – "Mūžam nerims varoņu gars" – lai sajustu to dzimtenes mīlestību, ticību Latvijas valstij, par kuras vārdu mūsu senči atdeva savu dzīvību. Šī ir mūsu zeme – viņi to mums ir novēlējuši," teicis V.Zatlers. Viņš uzsvēra, ka, lai arī šobrīd brīvība liekas pašsaprotama, dažkārt dažiem pat kā slogs, tad tomēr "tā ir jānes ar darbu, pašapziņu un dzimtenes mīlestību. To dienu varoņu gars jāatrod katrā no mums". Noslēdzoties svinīgajai ceremonijai, Valsts prezidents un dzīvesbiedre iestādīja ozoliņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas