Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Iedzīvotāji ar dzīvnieku vārdiem zoodārzu varēs apmeklēt par puscenu

Nedēļas nogalē Rīgas Zooloģiskajā dārzu "Dzīvnieku dienu" ievaros iedzīvotāji, kuru vārdā vai uzvārdā ir kāda dzīvnieka nosaukums, varēs apmeklēt par puscenu.Šī akcija guvusi lielu popularitāti. Piemēram, pērn apmeklētāju skaits divās dienās kopā bija vairāk nekā tūkstotis. Zoodārza pārstāvji pastāstīja, ka toreiz cilvēku vārdos saskaitīti 43 sugu putni, 26 sugu zīdītāji, 15 dažādas zivis un 10 kukaiņi.

Ieradušās bija arī Slieku, Kurkulīšu un Varānu ģimenes.Pērn visplašāk bija pārstāvēti Zaķi, Brieži, Gulbji, Vilki un Vanagi. Pie lielajām saimēm pieskaitāmi bija arī Strazdi, Baloži, Gaiļi, Kazas, Piekūni, Ērgļi un Lūši. Trim apmeklētājiem dzīvnieka nosaukums bija gan vārdā, gan uzvārdā.Arī šogad 9. un 10.oktobrī visiem apmeklētājiem, pierādot sava vārda vai uzvārda saistību ar dzīvnieka nosaukumu, ieeja būs par puscenu. Ja dzīvnieku nosaukums ir gan vārdā, gan uzvārdā, ieeja zoodārzā būs ez maksas. Ja vārda un dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus der nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu."Dzīvnieku dienās" Žirafu mājā no plkst. 12 līdz 16 darbosies gudrību stūrītis "Cik dažādi mēs esam?", kur kopā ar apmeklētājiem varēs izzināt dzīvnieku pielāgošanās noslēpumus. Katrs apmeklētājs varēs izvēlēties sev piemērotu nodarbi - salikt puzles, risināt dzīvnieku sudoku vai ierakstīt pareizās atbildes darba lapās.Laikā no plkst. 11 līdz 14 būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas. Apmeklētāji redzēs papagaiļu, bruņrupuču, iguānu un raju barošanu, varēs novērtēt pelikānu un jūraskraukļu prasmi zivju zvejā, uzzināt, kas būs leduslāča Romeo svētku ēdienkartē, priecāties par lemuru cienāšanos ar banāniem un surikatu garšīgo šmakstināšanu, tiesājot treknus miltu melnuļu kāpurus, vērot ziemeļbriežu mielošanos ar ķērpjiem, kā arī žirafu barošanu un roņa Puikas uzstāšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas