Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iekāpšana tikai pa priekšējām durvīm vēl vairākos RS maršrutos

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme no nākamā gada februāra paplašinās to maršrutu skaitu, kuros iekāpšana notiks tikai pa transportlīdzekļu priekšējām durvīm, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Šī gada jūnijā uzņēmums ieviesa pilotprojektu, kas paredzēja, ka atsevišķu maršrutu transportlīdzekļos iekāpšana tiks regulēta tikai pa priekšējām durvīm, bet izkāpšana - pa vidējām vai aizmugurējām. Projekta mērķis bija samazināt nereģistrēto braucienu skaitu un izmaiņas tika ieviestas 1.maršruta trolejbusos, kā arī 10., 20., 28. un 60.maršruta autobusos.

Pēc Bartaševičas teiktā, iecere sevi ir attaisnojusi, jo, ja sākumā uzņēmums cerēja reģistrēto braucienu skaitu palielināt par aptuveni 15%, tad apkopojot datus konstatēts, ka konkrētajos maršrutos tas pieaudzis par 20%.

Līdz ar to no 1.februāra šajos maršrutos tāda iekāpšanas kārtība tiks ieviesta kā pastāvīga sistēma, kā arī papildus nāks vēl seši maršruti.

Proti, no 1.februāra šādā veidā pasažieru kustība tiks organizēta arī 13.maršruta trolejbusos, kā arī 34., 35., 43., 47 un 54.maršruta autobusos. Pēc pārstāvju paustā, arī šie maršruti nav pārlieku noslogoti un tāda sistēma nekavēs transportlīdzekļu uzkavēšanos pieturvietās.

Projekts paredz, ka transportlīdzekļiem apstājoties pieturvietā, atvērsies tikai priekšējās iekāpšanas durvis, bet pēc brīža atvērtas tiks arī izkāpšanai paredzētās durvis. Šāda prakse tiekot piekopta arī citviet pasaulē - Londonā, Parīzē, Amsterdamā un citviet.

Pasažieru informēšanai uz transportlīdzekļu durvīm tiks izvietotas informatīvas uzlīmes, kā arī pieturvietās būs izvietoti informatīvi tablo.

 

Top komentāri

Zaķis
Z
Es varu pagaidīt kamēr atver vidējās durvis.Lai RS-kukułńèmèju un shèmotàju kantoris knàbj sūdà.
Diwo
D
Neko nesaku par iekāpšanu pa priekšējām durvīm, bet nav normāli, ka man ir jāgaida kad mani izlaidīs. Cilvēki citreiz steidzas. Tagad snāk vispirms piestumjam pilnu autobusu un tad tie kas grib izkāpt lai spiežas laukā?
ļuļa
ļ
nē, protams, ka tas nekavē nevienu, kur nu. visi stumjas un grūstās pa priekšējām durvīm, tad vēl kāds pa vidu pērk biļeti pie šofera. pārējie cenšas viņu nogrūst nost no ceļa, un tā tālāk. mums nepārtraukti stāsta, ka esot jāpārkāpj no saviem auto uz sabiedrisko transportu, bet paši izdara visu, lai cilvēkiem būtu maksimāli neērti braukt ar sabiedrisko.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas