Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izstrādās kompleksu pasākumu plānu smaku novēršanai Sarkandaugavā

Lai novērstu ķīmisko smaku izplatīšanos Sarkandaugavā un citviet Rīgā, tiks izstrādāts komplekss pasākumu plāns, tajā skaitā apkopojot pašu uzņēmumu priekšlikumus un apņemšanās gaisa kvalitātes uzlabošanai, vēsta Latvijas Radio.

Risinājums iestrādāts Rīgas gaisa kvalitātes plānā ar konkrētiem projektu izpildes termiņiem, to trešdien pēc vairāku Brīvostas teritorijā strādājošu uzņēmumu apskates pavēstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji. Arī paši uzņēmumi, kas nodarbojas ar naftas produktu pārkraušanu atzīst, ka biežās iedzīvotāju sūdzības liek domāt par gaisa kvalitātes jautājumu sakārtošanu.

Viens no uzņēmumiem, kuru apmeklēja ministrijas pārstāvji un eksperti, ir SIA Woodison Terminal, kas nodarbojas ar naftas produktu pārkraušanu. Kā norāda Valsts Vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas vadītājs Elmārs Jasinskis, trešdien smakas līmenis nav pārāk kritisks. Uzņēmumi, kas strādā Rīgas brīvostas teritorijā atzīst, ka dažādas smakas ir neizbēgamas ja tiek pārkrauti naftas produkti. SIA Man-Tess valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons stāsta, ka uzņēmums izstrādājis pats savu pasākumu plānu, kas saskaņots ar Vides dienestu un viens no tā punktiem paredz iekraušanas operāciju pārvietošanu tālāk no dzīvojamām mājām.

Iedzīvotāju sūdzības par gaisa piesārņojumu Rīgas brīvostas apkārtnē dienesti saņem visai bieži. Jāpiebilst, ka risinājumi smaku novēršanā un gaisa kvalitātes uzlabošanā Brīvostas apkārtnē tiks ietverti Rīgas gaisa kvalitātes plānā. Rīgas dome pie šī dokumenta solījusi darbu sākt jau pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas