Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Britu advokāts: Latvijā ir ierasts nesaskaņas risināt ar dūru spēku

Par tautieša piekaušanu apsūdzēta Latvijas valstspiederīgā advokāts Lielbritānijas tiesā apgalvo, ka Latvijā ir ierasts nesaskaņas risināt ar dūru spēku, vēsta Kent Online.24 gadus vecais Staņislavs Deruks Kenterberijas karaliskajā tiesā tiek tiesāts par uzbrukumu savam tautietim Vjačeslavam Borcam, kurš kautiņā zaudējis divus zobus.

Abi vīrieši Lielbritānijā strādājuši kopā. Konflikts izcēlies par to, ka Borcs pagājušā gada septembrī piedāvājis Deruka meitai konfektes.Kaut arī situācijā nav bijis nekā nepiedienīga, ko Borcs mēģinājis savam kolēģim paskaidrot, Deruks saniknojies un uzbrucis Borcam ar uzgriežņu atslēgu, sitot pretiniekam pa seju.Borcs kautiņā zaudējis samaņu un nogādāts slimnīcā, kur viņam sniegta palīdzība sasitumu un izsisto zobu dēļ.Apsūdzētā advokāts Olivers Saksbijs tiesā apgalvoja, ka "viņa valstī [Latvijā] dažkārt šādas nesaskaņas šādi tiek risinātas. Viņš tagad saprot, ka viņš to nevar darīt šajā valstī, pat risinot konfliktus ar tautiešiem no Latvijas".Kenterberijas karaliskās tiesas tiesnese Hetere Nortona Derukam piesprieda 12 mēnešu cietumsodu, par 18 mēnešiem atliekot soda izciešanu, kā arī 150 stundu sabiedriskos darbus.Tiesnese arī lika Derukam izmaksāt cietušajam 200 sterliņu mārciņu kompensāciju."Man saka, ka jūsu valstī nav neparasti strīdus risināt šādā veidā. Taču šeit tā nav parasts. Tas ir noziegums un tas netiks paciests," norādīja tiesnese."Lai arī kāds būtu nesaskaņu iemesls, nav nekāda attaisnojuma uzbrukumam neapbruņotam cilvēkam, kas nerada jums nekādus tūlītējus draudus," sacīja tiesnese."Jūs esiet izvēlējies ierasties un dzīvot šajā valstī, lai strādātu. Tādēļ Jums ir jābūt noderīgam sabiedrības loceklim. Bet kā sabiedrības loceklim Jums ir ne tikai ieguvumi, bet arī pienākumi. Jums ir jādzīvo un jāuzvedas atbilstoši šīs sabiedrības noteikumiem un saistībām," sacīja tiesnese.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē