Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Elksniņš: SAB piecus mēnešus centās saņemties un beidzot kaut ko paziņoja

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) trešdien publiski atklājis, ka ir atteicis vienam no Saeimas deputātiem speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu. SAB neatklāja deputāta vārdu un motivāciju pielaides atteikumam.

Vienlaicīgi ar SAB publiskoto informāciju aicinājumu iepazīties ar "kādu" vēstuli no biroja ir saņēmis arī Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

"Ar nožēlu ir jāatzīst, ka mūsu valsts drošības iestādes jau labu laiku pilda valdošo politisko spēku pasūtījumu, tāpēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmums, ar kuru tas varētu liegt man pielaidi valsts noslēpumam, man arī nebūtu pārsteigums. Dīvaini ir tas, ka, lai saņemtos un paziņotu man vispār par kaut kādu lietas virzību, birojam bija nepieciešami veseli pieci mēneši," norādīja Andrejs Elksniņš.

Iepazīties ar SAB vēstules saturu deputāts plāno 7.jūnijā un tad arī varēs komentēt to pēc būtības.

"Ņemot vērā manas iniciatīvas, kas ir vērstas uz drošības iestāžu darba sakārtošanu, un to, cik lielu uztraukumu tās radīja valdošās koalīcijas pārstāvju vidū, es būtu pārsteigts, ja man netiktu radīti šķēršļi pielaides jautājumā," uzsver deputāts.

Jau agrāk deputāts ir norādījis, ka demokrātiskā valstī slepenajiem dienestiem nevar būt neierobežota vara noteikt to personu loku, kuras realizēs parlamentāro uzraudzību pār šo pašu dienestu darbību – šis regulējums ir absurds. Pašreiz likumā ietvertie kritēriji lēmumam liegt speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam ir subjektīvi un tendenciozi, tie pieļauj iespēju apšaubīt personas uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu pat tad, ja persona ne reizi nav veikusi nekādus pārkāpumus.

"Man nav ticības, ka SAB lēmums nebūs politiski motivēts un nesaistīts ar to, ka esmu aktīvi iestājies pret drošības iestāžu patvaļu," uzsver A.Elksniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē