Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ķīlis: Tas ļautu pakāpeniski atteikties no darba burtnīcām

Planšetdatori nekad nav bijis un nebūs pašmērķis. Mērķis ir aizraujošs, interaktīvs un daudzveidīgs mācību process, kas skolēniem sagādā izziņas prieku un patiku mācīties. Līdztekus tam Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) meklē veidu, kā nodrošināt visus mācību materiālus bez maksas, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs.

Planšetdatori un to pakāpeniska ieviešana Latvijas skolās ir viens no līdzekļiem, kas palīdzētu šos mērķus sasniegt, norādīja R.Tukišs.

"Patlaban IZM gatavo stratēģiju, kas paredzētu pakāpenisku mācību procesa digitalizāciju. Pirmkārt, tā nozīmētu ieguldījumu digitālu mācību materiālu izstrādē, kas ļautu bērniem un vecākiem pakāpeniski atteikties no darba burtnīcu iegādes," stāstīja R.Tukišs. Viņš norādīja, ka pārejas posmā būtu pieļaujama bez maksas pieejamu materiālu drukāšana mācību darbam. "Otrkārt, tā nozīmētu skolotāju sagatavošanu darbam ar digitālajām tehnoloģijām. Un tikai treškārt būtu nepieciešams domāt par tehnisko nodrošinājumu katram skolēnam," sacīja R.Tukišs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē