Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Klimovičs: Nebraukt uz futbolu!

Eiropas čempionāts futbolā devis labu iespēju mūsu kontinenta politiķiem paust viedokli par Ukrainas elites izrēķināšanos ar politiskajiem konkurentiem. Šī vara aizgājusi tik tālu, ka ļauj atklātībā nonākt informācijai par bijušās premjerministres oranžās revolūcijas līderes Jūlijas Timošenko fizisku ietekmēšanu.

Par brīvas vaļas ļaušanu cietumsargiem nav jābrīnās, jo tas ir turpinājums nepārliecinošajai tiesas prāvai, kas dikti ātri «atšķetināja» Timošenko lietu. Nav runa, ka populārā politiķe būtu «balta vai pūkaina», taču viņa ir jāaizstāv, jo ar prezidenta Viktora Janukoviča ziņu tiek īstenota politiska izrēķināšanās un Timošenko jau sen vairs nav vienīgā. Ir beidzamais laiks saprast, ka oficiālā Kijeva ir nostājusies uz apzinātas demokrātijas sagraušanas ceļa. Vai ES šo procesu var ietekmēt? Ne pārāk.

Ukrainas politiskajai un biznesa elitei divdesmit gados nav pieticis spēka un laika, lai saprastu noteikumus, kādi jāievēro civilizēto valstu klubā. Tur nevar teikt vienu, bet darīt pilnīgi ko citu. Tur nevar ilgstoši iestāstīt, ka Ukraina patiesi vēlas eiropeisko integrāciju (tātad gūt labumus), bet pašu mājās turpināt demokrātijas apcirpšanu.

Tā noticis arī tagad, kad ar ieteikumu pie saviem ministriem vērsusies Vācijas kanclere Angela Merkele, aicinot nebraukt uz Vācijas izlases spēlēm Ukrainā, ja Timošenko paliks ieslodzījumā. Kijevas reakcija nav pārsteidzoša - it kā pēc ranga prasītos, ka Merkelei atbildētu vismaz premjers, ja ne pats prezidents. Taču tā vietā ar izbrīnas pilnu paziņojumu uzstājas nez kurais pēc ranga Ukrainas ārlietu ministrijas pārstāvis. Un paziņo, ka Vācijas rīkošanās atbilstot aukstā kara laikiem, bet, visticamāk, šīs valsts vadība esot pārpratumu varā.

Tā gan nav. Dažādus dīvainus paziņojumus nākas sagaidīt tieši no oficiālās Kijevas. Piemēram, apgalvojumu par ES nemitīgu piekasīšanos Ukrainai, jo neesot vēlēšanās stiprināt attiecības ar šo valsti. Tā runā nevis godīgi partneri, kas vēlas sadarbību, bet gan provinciālas, nepamatotu ambīciju pārņemtas, augstos amatos nonākušas personas, kurām strauji rūk atbalsts pašu valstī. Arī Latvijai ar citām Baltijas valstīm nepieciešams izteikt nosodījumu par šādu izrēķināšanos un aicināt valsts līderus nebraukt uz futbolu Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē