Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Līdaka: Ombuds neko neatrisinās

Latvijā medijiem ir liela uzskatu dažādība, tāpēc sabiedrībai dažkārt nav skaidrs pamatuzstādījums, uzskata  Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka.

G. Līdaka uzsver, ka ziņu satura jautājums dažiem medijiem ir ārpus ziņu loka, par to netiek runāts, kas savukārt nav saprotams un uztverams no auditorijas puses.

TV3 ieteikums veidot ziņu ombudu šīs problēmas globālā līmenī neatrisināšot. "Ir vajadzīga ļoti objektīva, nevis represīva izvērtēšanas institūcija, kas spētu lielā mērā kontrolēt mediju domu un komunicēt ar sabiedrību. Lielākā problēma šobrīd ir tā, ka par šiem jautājumiem netiek runāts," norāda G. Līdaka.

Galvenais, pēc G. Līdakas domām, ir izveidot visaptverošāku un nopietnāku institūciju, kas risinātu problēmas starp Latvijas  medijiem un auditoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē