Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Straujuma: Lēmums par tiešmaksājumu izlīdzināšanu parādīs - Eiropa ir vai nav divkosīga

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma kopā ar premjeru Valdi Dombrovski (V) ceturtdien devusies uz Briseli, kur Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību vadītāji Eiropadomes sēdē spriedīs par ES daudzgadu budžetu nākamajam plānošanas periodam no 2014. līdz 2020.gadam, informēja zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece.

"Tiekoties ar citu valstu lauksaimniecības ministriem, Eiropas Komisijas augsta ranga amatpersonām un Eiropas Parlamenta deputātiem, gandrīz vienmēr saņēmu izpratni un atbalstu Latvijas prasībai beidzot ieviest taisnīgākus tiešos maksājumus, kas tuvinātu Baltijas valstu lauksaimniekus līdzvērtīgākiem konkurences apstākļiem ar to dalībvalstu lauksaimniekiem, kas patlaban saņem lielākus tiešmaksājumus. Diemžēl tagad, kad tuvojas lemšana par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, arvien biežāk citas dalībvalstis iepriekš sacīto ir "aizmirsušas", domājot tikai par savām interesēm, nevis Eiropas Savienības tālāko attīstību kopumā. Ceru, ka, lemjot par daudzgadu budžetu, citu dalībvalstu vadītāji pieņems godprātīgus lēmumus, kas vērsti uz savstarpējo solidaritāti un Eiropas Savienības ilgtermiņa attīstību, nevis atbalstīs tādu daudzgadu budžetu, kas apmierina atsevišķu valstu intereses, kas tikai sekmēs plaisas palielināšanos dalībvalstu starpā," uzsver L.Straujuma.

Saskaņā ar Zemkopības ministrijas rīcībā esošo informāciju uz Eiropadomi kopā ar dalībvalsts valdības vadītāju devies arī Itālijas lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrs un, pēc neoficiālas informācijas, arī Vācijas pārtikas, lauksaimniecības un patērētāju aizsardzības ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē