Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Točs: Dusmīgā aptauja

Dienas portāla aptaujā 76,3% uzskata, ka valstij nav jāuztur bijušie prezidenti. Nāk prātā referendums par Saeimas atlaišanu. Tur viedoklis bija vēl skarbāks.

Valsts prezidenti ir tikai cilvēki - viņi var patikt un var nepatikt. Tomēr Valsts prezidents simbolizē valsti. Pateikt, ka «mēs negribam uzturēt prezidentu», skan gandrīz tikpat briesmīgi, kā «man nav vajadzīga šī valsts». Tas ir katastrofāls viedoklis. Bet cilvēki ir dusmīgi.

Daudzu gadu garumā grūti atrast valdības lēmumu, pēc kura cilvēka dzīve būtu kļuvusi labāka. Sākot ar lielajiem nodokļiem un beidzot ar transporta nodokļiem, viss ir tikai krauts uz cilvēka kakla. Un vēl aizej izziņu iesniedz - bet mēs tev veselības aprūpē kaut ko nogriezīsim! Ierindas cilvēks - nevis valdība - ir tas, kas ir iznesis uz saviem pleciem krīzi, bet viņš pat radio klausīties darbā bez maksas vairs nevar. Spriedzei, ko rada pati valdības birokrātija, tvaiku ar referendumiem mūžīgi nolaist nevarēs. Vai kāds ir mēģinājis saprast, ko gribēja 94%, kas referendumā balsoja par Saeimas atlaišanu? Ja viņi joprojām grib to pašu, kungi, jūs sēžat uz pulvera mucas. Varat mānīt sevi ar simpatizējošo mediju virsrakstiem, bet ir arī citas indikācijas.

Tāpēc valdības iecerētā nodokļu samazināšana nāk pēdējā brīdī - un ne tikai no ekonomiskā, bet arī psiholoģiskā viedokļa. Viens no spilgtākajiem apliecinājumiem, ka krīze ir beigusies, būtu nodokļu atgriešanās pirmskrīzes līmenī. Vēl labāk, ja tie tiktu samazināti zem tā. Darbīgie Latvijas cilvēki vairumā nav izlepuši ar lieliem sociālajiem labumiem, bet nodokļu samazināšana būs svaigs gaiss ekonomikai, kas ļaus pelnīt pašiem. Ir jātur pie vārda finanšu ministrs Andris Vilks, kurš ir apsolījis, ka būs gan PVN, gan algas nodokļu samazinājumi. Mēs nodokļus palielinājām, mēs tos arī samazināsim - būtu labākais, ko Vienotība varētu pateikt savam vēlētājam.

Latvijas cilvēks nav papuass, kas krāšņojas ar spalvām un noteikti grib vadoni ar mersedesu. Kad Latvijā minimālā alga būs 500 latu, bet vidējā - tūkstoš pieci simti, iespējams, mūsu cilvēki būs gatavi nopirkt prezidentam ne tikai mersedesu, bet kaut personisko lidmašīnu. Varai, kura cilvēkam ļauj dzīvot, arī cilvēks ļauj dzīvot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē