Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Urbanovičs noliedz, ka būtu centies izkrāpt 20% no savas algas

Apvienības Saskaņas centrs (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs noliedz, ka būtu mēģinājis izkrāpt 20% no savas algas, un šī jautājuma aktualizēšanu medijos mēneša garumā saista ar mēģinājumu piesegt kādu valdošo deputātu šmuci.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Urbanoviča rīcību, šā gada 26.aprīlī mēģinot izkrāpt 20% no savas Saeimas deputāta algas un tāpēc vienojoties ar kādu nenoskaidrotu personu, kas parlamenta sēdē uz Maskavu devušos Urbanoviču bija reģistrējusi kā klātesošu, rakstīja portāls Pietiek.com.

Politiķis aģentūrai LETA skaidroja, ka to, ka ir piereģistrēts kā Saeimas sēdes dalībnieks, uzzinājis no medijiem. Pēc tam Urbanovičs esot vērsies pie Saeimas sekretāra biedra Jāņa Vucāna (ZZS) ar aicinājumu viņu sodīt un atvilkt 20% no algas.

Vaicāts, vai deputāts 20% no algas būtu gatavs atmaksāt, ja mediji šo situāciju nebūtu pamanījuši, Urbanovičs akcentēja, ka šāds jautājums par nepārbaudītām varbūtībām ir tukša runāšana. Viņš arī aicināja uz brīdi iedomāties, ka "Urbanovičs nav stulbs" un ka viņš būtu varējis izmantot iespēju Saeimas Prezidijā iesniegt attaisnojošus dokumentus par sēdes kavēšanu.

Politiķis šīs formalitātes nav nokārtojis, jo sodu - 20% algas atvilkumu - uztver kā adekvātu. Viņš piebilda, ka šis gadījums nekādus zaudējumus valsts budžetam nav radījis, bet gan devis lielu pienesumu ekonomikai. Deputāts pieļauj, ka viņa brauciens uz Maskavu plenārsēdes dienā, ņemot vērā starp uzņēmējiem noslēgtos līgumus, desmit vai divdesmit gadu laikā ļaus nopelnīt vairākus desmitus miljonu latu.

Viņš akcentēja, ka turp doties bija nepieciešams, jo līgumu noslēgšanas iespējas centās iegūt arī konkurenti no citām reģiona valstīm.

Frakcijas vadītājs skaidroja, ka minētajā dienā no rīta bijis Saeimā un kāds no kolēģiem varētu būt nospiedis reģistrēšanās pogu, domājot, ka Urbanovičs turpat vien esot. Politiķis tajā brīdī pēc pēkšņa uzaicinājuma bija devies uz Krieviju, lai palīdzētu Latvijas uzņēmējiem noslēgt līgumus ar kaimiņvalsts biznesa aprindu pārstāvjiem.

Pastāvot iespēja, ka reģistrēšanas pogu ir nospiedis arī kāds Saeimas darbinieks vai žurnālists - ņemot vērā šī cilvēka labos nodomus, Urbanovičs neplāno viņu meklēt.

Viņš skaidroja, ka šāda prakse, kad reģistrāciju kāds veic kolēģa vietā, pastāv visās Saeimas frakcijās, kā arī daudzās valstīs, tostarp Apvienotajos Arābu Emirātos un ASV. Ja tiktu izmantota iespēja pavērot, kā šajā jautājumā rīkojas koalīcijas deputāti, tur atklātos tāda pati vaina.

Urbanovičs tagad stingri aicina savus frakcijas biedrus nepiereģistrēt klāt neesošu kolēģi. Lai gan esot jāņem vērā, ka deputāti reģistrācijas brīdī iziet ārā no sēžu telpas, lai runātos ar iedzīvotājiem, kuri zina, ka ceturtdienās politiķi ir brīvāk pieejami. Tāpat deputāti iet ārā no sēdes, lai atbildētu uz žurnālistu jautājumiem.

Deputāts pieļauj, ka viņa gadījums tiek aktualizēts, lai kalpotu par dūmu aizsegu citām lietām, kurās valsts budžets ir zaudējis līdzekļus. Urbanovičs gan atteicās konkretizēt, par kurām situācijām ir runa.

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, satikts lidostā pēc atgriešanās no Maskavas, Urbanovičs skaidroja, ka viņam bijis steidzīgi jāaizbrauc. Uz jautājumu, kādēļ viņš reģistrēts kā klātesošs Saeimas sēdē, Urbanovičs norādīja: "Acīmredzot es lūdzu, lai piereģistrē mani, un mani kolēģi to izdarīja."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē