Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vinnika: Nepatīk aritmētiskā pieeja šim jautājumam

Rīgas domes deputāte Irina Vinnika (ievēlēta no LPP/LC) neatbalsta vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra Edmunda Sprūdža (Zatlera reformu partija) priekšlikumu samazināt deputātu mandātu skaitu Rīgas domē.

"Pirmkārt, man nepatīk tāda tīri aritmētiskā pieeja šim jautājumam. Līdz šim nav veikts monitorings domes funkciju apjomam un pašvaldības funkciju apjomam, kas pārklājas ar valsts funkcijām. Līdz ar to jāskata šis jautājums kopumā. Jāveic valsts un pašvaldību funkciju monitoringu un jānoskaidro, cik daudz funkcijas veicamas Saeimai un cik izpilda pašvaldība," teica I.Vinnika.

Otrs arguments lēmuma nepieņemšanai par deputātu skaita samazināšanu – Rīgā dzīvo gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju un "galvaspilsēta ir lielākais ekonomiskais punkts valsts attīstībā". "Nevaru piekrist tādam priekšlikumam, bet nesaku "nekad". Jāsāk nevis ar priekšlikumiem,  bet sākumā vajag uzmanīgi veikt valsts un pašvaldību funkciju auditu, un tad mēs runāsim par skaitlisko sastāvu," uzskata deputāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē