Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Andželīna Džolija tiekas ar Sīrijas bēgļiem

Holivudas aktrise un ANO labas gribas vēstniece Andželīna Džolija, apmeklējto Libānu, pārrunājusi Sīrijas bēgļu jautājumu ar Libānas valsts prezidentu, vēsta ārzemju mediji. Vizītes ietvaros aktrise ciemojusies arī Jordānas bēgļu nometnē.

A.Džolija uz Tuvajiem Austrumiem devusies, lai pievērstu uzmanību Sīrijas bēgļu jautājumam. Aktrise vizītes ietvaros tikusies ar virkni Libānas amatpersonu, tostarp, prezidentu Mišelu Suleimanu un ministru prezidentu Nadžibu Mikati, vēsta portāls wenn.com. A.Džolija pmeklēja arī Bar Elias skolu, kurā ANO nodrošina palīdzību bēgļu bērniem, kā arī Bekaa ielejā viesojās pie ģimenēm, kuras savā paspārnē pieņēmušas Sīrijas iedzīvotājus.

ANO līdz šim reģistrēti vismaz 250 tūkstošus bēgļi, kas Sīriju pametuši 17 mēnešu ilgušā bruņotā konflikta laikā. Lauvas tiesa no tiem – 100 tūkstoši – valsti pametuši augustā, savukārt 85 tūkstoši bēgļu patlaban apmetušies Jordānā, vēsta aģentūra Reuters.

Tikšanās ar bēgļiem A.Džoliju aizkustinājusi līdz asarām, jo bēgļu bērni stāstījuši, ka kļuvuši par liecinieku lielai nežēlībai un šausmīgiem skatiem, kad “ķermeņi tiek sadalīti un apdeguši cilvēki tiek sarauti pa daļām gluži kā vistas,” kāda bērna stāstīto citējusi aktrise.

A.Džolija bēgļu nometni Jordānā apmeklējusi kopā ar ANO bēgļu nodaļas vadītāju Antonio Guterres un Jordānas ārlietu ministru Naseru Džudehu, tādējādi aktualizējot problēmas ar bēgļu izmitināšanu. Jordānas amatpersonas atzinušas, ka valstij nepieciešama palīdzība, lai uzlabotu bēgļu sadzīves apstākļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas