Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Grieķu laikraksts latviešus nodēvē par Eiropas fanātiķiem un Eiropas Taliban

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) pēc viņa sniegtās intervijas grieķu laikrakstam_ Vima _piedēvētas ķirurga dotības, īstenojot taupības pasākumus.

"Kur citas Eiropas valdības krita skarbo taupības pasākumu rezultātā, premjers, "ķirurģiski" precīzi, stingri, ātri un nežēlīgi piemērojot sāpīgus taupības pasākumus, tika atkārtoti ievēlēts amatā," raksta grieķu izdevums.

Jautāts, kāpēc par spīti šādiem taupības pasākumiem viņš atkārtoti pārvēlēts premjera amatā, Dombrovskis skaidro, ka sākotnēji tas saistīts ar viņa valdības veiksmīgo stratēģiju un to, ka cilvēkiem bija skaidrs, ka toreizējā valdība nav vainīga pie krīzes.

"Tāpat vienlaikus ar veicamajiem taupības pasākumiem mēs stiprinājām sociālās aizsardzības tīklu - tika aizsargātas mazās pensijas, palielināts bezdarbnieku pabalstu apjoms un ilgums, tika izveidota plaša programma, kas nodrošināja pagaidu darbavietas," grieķiem skaidrojis Dombrovskis.

Runājot par pievienošanās plāniem eirozonai un sabiedrības negatīvo attieksmi pret eiro, Dombrovskis klāsta, ka ir tikai loģiski, ka sabiedrībā vairākums pieslienas negatīvam viedoklim, jo apkārt vien dzird, ka ir krīze.

Laikraksts Latviju arī dēvē par vienīgo valsti Eiropā, kas eirozonas krīzes laikā klauvē pie Briseles durvīm, lūdzot "ielaišanu eirozonā". Tāpat latvieši tiek dēvēti par Eiropas fanātiķiem un Eiropas Taliban, kas sapņo par eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas