Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Hotel Jūrmala SPA gatava maksāt kompensāciju no saindēšanās cietušajiem zviedriem

Četrzvaigžņu viesnīca Hotel Jūrmala SPA ir gatava maksāt kompensācijas, ko, iespējams, pieprasīs no saindēšanās cietušie zviedru tūristi, ceturtdien žurnālistiem sacīja Hotel Jūrmala SPA pārstāve Kristīne Štāla.

"Esam gatavi maksāt kompensācijas, ja tādas tiks pieprasītas. Neņemos spriest, cik liels varētu būt kompensāciju apmērs. Patlaban uzturam sarunas ar savu klientu - starpnieku, kas organizēja semināru šiem 100 cilvēkiem, un attiecīgi ar šī klienta starpniecību risināsim tālākās sarunas par kompensāciju," sacīja Štāla.

Štāla apgalvoja, ka notikušais neesot ietekmējis viesnīcas darbu. Tomēr esot bijuši zvani no potenciālajiem Zviedrijas klientiem - korporatīvo pasākumu rīkotājiem, kuri interesējušies par notikušo un iespējamām sekām.

Iespējamie nekvalitatīvā ēdiena paraugi ir nodoti ekspertīzei. "Nodevām ekspertīzei zivi, kas, iespējams, ir bijusi saindēšanās iemesls. Rezultāti būs zināmi pēc divām nedēļām. Ar personālu esam vēlreiz pārrunājuši visu, lai nākotnē novērstu līdzīgus negadījumus. Tāpat esam gatavi uzklausīt arī valsts iestāžu ieteikumus, lai nepieļautu šādas situācijas," sacīja viesnīcas pārstāve.

Kā savā Twitter kontā raksta žurnāliste Sandra Veinberga, zviedru preses uzmanības lokā šonedēļ ir četrzvaigžņu viesnīca Hotel Jūrmala SPA, kur restorānā ar ēdienu saindējušies 42 zviedru medicīnas darbinieki, kuri pagājušajā sestdienā Latvijā atradās komandas saliedēšanas ceļojumā un piedalījās konferencē.

Kā iepriekš norādīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko, saindēšanās varētu būt notikusi ar sviesta zivi. Ševčenko atklāja, ka saslimšanas pazīmes tika konstatētas 16 cilvēkiem, kuri vakariņās restorānā ēda sviesta zivi. No saslimušajiem četri tika hospitalizēti Jūrmalas slimnīcā, septiņi Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, bet pārējie no hospitalizācijas atteicās. Visi saslimušie no slimnīcas jau ir izrakstījušies un devušies mājās.

Jūrmalas slimnīcas mediķi pieļauj, ka pie saslimšanas varētu būt vainojama alerģiska reakcija uz pārtiku, savukārt Austrumu slimnīcas mediķi pieļauj, ka šie varētu būt toksikoinfekcijas gadījumi.

Lai noskaidrotu saslimšanas iemeslus, SPKC speciālisti laboratoriskajai testēšanai paņēmuši vairākus pārtikas paraugus, tostarp sviesta zivs paraugus. Ševčenko atklāja, ka testēšanai paņemtas arī analīzes no restorāna darbiniekiem, kā arī pārbaudīta dokumentācija.

Tāpat SPKC epidemiologi regulāri sazinās ar Zviedrijas epidemiologiem un strādā kopā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), lai noteiktu precīzu saslimšanas iemeslu.

SPKC epidemiologi gadījuma izmeklēšanu sāka svētdien, 23.septembrī, tūlīt pēc pusnakts, kad par 16 saslimšanas gadījumiem SPKC informēja Neatliekamās medicīniskā palīdzības dienests.

Kā ziņots, PVD sācis gadījuma administratīvo izmeklēšanu, kā arī piemēros sodu par viesnīcā konstatētajiem pārkāpumiem, norādīja PVD pārstāve Ilze Meistere.

"Saņemot informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra par 16 saslimšanas gadījumiem pēc maltītes ieturēšanas "Hotel Jūrmala SPA", PVD pirmdien, 24.septembrī, veicis pārbaudi viesnīcas ēdināšanas uzņēmumā. Pārbaudes laikā no apgrozības tika izņemti uz vietas sasaldēti gaļas izstrādājumi un zvejas produkti, kuriem nebija nodrošināts atbilstošs marķējums un nosakāms derīguma termiņš," sacīja Meistere.

Tāpat uzņēmumā tikuši konstatēti arī higiēnas prasību pārkāpumi.

PVD veic pārbaudes arī uzņēmumos, kas piegādāja izejvielas viesnīcas ēdināšanas uzņēmumam.

Pasākumā viesnīcā piedalījušies kopumā 107 zviedru rentgena ārsti un citi medicīnas darbinieki no vadošā Ziemeļvalstu privātā medicīnas aprūpes uzņēmuma Alers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas