Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jomas ielā Jauno vilni neredz

Par to, ka Dzintaru koncertzālē teju, teju sāksies konkurss Jaunais vilnis, Jūrmalā liecina galvenokārt plakāti, kas izkarināti virs Jomas ielas. Taču suvenīru tirgotāji nevar piedāvāt gandrīz neko, kas saistās ar šo konkursu, kas gan ir saistīts ar tā rīkotāju politiku. Visai maz gaumīgu suvenīru veltīti pašai Jūrmalai, secina Diena, uzturoties kūrortpilsētā.

Jaunā viļņa preses sekretāre Svetlana Jevdokimova norāda, ka konkursa simbolika ir patentēta un to, kā arī nosaukumu Jaunais vilnis bez saskaņošanas ar organizatoriem nedrīkst izmantot, bet suvenīrus ar šo simboliku tirgos tikai Dzintaru koncertzāles teritorijā. Tomēr nākotnē plānots izveidot īpašu Jaunā viļņa suvenīru veikalu. Iepriekš viņa stāstīja, ka konkursa rīkotāji ir ieinteresēti, lai Jomas ielā būtu aktīva tirdzniecība un uzstātos tautas deju ansambļi, par ko sajūsminās viesi.

Gadu no gada tiek runāts arī par pašas Jūrmalas suvenīriem, un joprojām nav ar ko lepoties.

«Suvenīri ir tā niša, kas Latvijā joprojām nav attīstīta tādā kvalitātē un piedāvājuma dažādībā, kā varētu vēlēties. Šobrīd mēs atpaliekam no Vācijas, Austrijas, Čehijas kūrortiem gan sortimenta, gan kvalitātes ziņā. Bet pašvaldība pati nenodarbosies ar suvenīru ražošanu, mēs varam tikai runāt ar uzņēmējiem,» laikrakstam norāda Jūrmalas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītāja Gunta Ušpele.

Pilnu žurnālista Ata Rozentāla rakstu par suvenīriem Jūrmalā Jomas ielā Jauno vilni neredz lasiet avīzē Diena vai meklējiet portālā šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas